Головна Новини Суспільство неймовірно П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу

Ці овочі варто купити хоч раз заради інтересу

29 вересня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Природа не перестає дивувати нас своїми химерними дарами. Видання Apostrophe поділилося підбіркою овочів, які мають незвичайну форму і колір, тому дивлячись на них здається, що вони родом з іншої планети.

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу

Кольорова кукурудза

Цей древній сорт кукурудзи називають "Glass Gem", що в перекладі з англійської означає "скляна перлина". Вона буває різних відтінків і форм, при цьому кожен качан кукурудзи абсолютно унікальний: ви не знайдете жодного схожого за кольором, розміром і розташуванням зерняток. З "райдужної" кукурудзи роблять попкорн і борошно, а ось для вживання у вареному вигляді вона непридатна.

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу - фото 2

Капуста романеско

Цей сорт капусти заворожує своїм зовнішнім виглядом, тому що нагадує якусь космічну рослину: кожен її бутон складається з набору менших бутонів, організованих у формі ще однієї логарифмічної спіралі. Дивно! Вживати таку капусту можна, кажуть, що це щось спільне між броколі та цвітною капустою.

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу - фото 3

Фіолетова солодка картопля

Фіолетовий батат — один з найдивовижніших сортів солодкої картоплі. Його смажать, варять, запікають, а ще їдять в сирому вигляді, додаючи в салати та каші. З фіолетових бульб роблять чіпси, пастилу і навіть повидло.

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу - фото 4

"Райдужна" кольорова капуста

Звичайну кольорову капусту часто можна побачити на прилавках магазинів, а ось інші її сорти, наприклад, пурпурного або яскраво-жовтого кольору — рідкість. Під час готування яскраві суцвіття не блякнуть і не втрачають свій колір. А ось приготовані на пару або в клярі овочі стають ще більш яскравими.

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу - фото 5

Китайський гіркий гарбуз

Дивовижний, за своїм зовнішнім виглядом, овоч росте в Азії та нагадує скоріше великий огірок, ніж гарбуз. У ньому багато поживних речовин, але важливо вміти його правильно готувати, тому що сам плід дуже гіркий. Цей овоч часто застосовують в медицині, наприклад, для лікування артриту і шкірних захворювань.

П'ять овочів, які виглядають, як знахідки з космосу - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які сезонні фрукти та овочі є найкориснішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини