Головна Новини Суспільство неймовірно П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки

Ці ідеї, в кінцевому підсумку, принесли ціле багатство

21 вересня 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Існує багато випадків, коли люди не вірили у власний талант і можливості, тому продавали свої геніальні ідеї за  копійки, щоб заробити хоч щось. Вони й гадки не мали про те, що через деякий час, їх роботи принесуть новим власникам величезні статки. Добіркою таких випадків поділилося видання Adme.

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки

© brontebymoon.ru

Неоціненний вірш

Американський письменник Едгар По в 1845 році представив свій вірш "Ворон" і попросив товариша надрукувати його у своїй газеті, але той відмовився. Мабуть, тоді письменник вирішив, що його твір бездарний і продав його за 9 доларів журналу The American Review. У підсумку "Ворон" поширився по всьому світу і став найвідомішим віршем письменника. Правда, Едгар По так і не отримав за нього ні цента.

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки - фото 2

Нульовий прибуток від продажів

Ще один випадок, коли важка праця письменника не була гідно оцінена. У 1903 році американський письменник Джек Лондон опублікував роман "Поклик предків" в журналі Saturday Evening Post і отримав за це 750 доларів. Пізніше він продав повні права на свій твір книжковому видавництву Macmillan Publishers за 2 тисячі доларів. Роман мав великий успіх і до 1964 року "Поклик предків" розійшовся 6 млн тиражем, але Джек Лондон, на жаль, нічого не заробив.

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки - фото 3

Винахід, щоб віддати борг

Мало хто знає, що шпилька була винайдена механіком Уолтером Хантом, який володіє патентами на багато винаходів: швейну машинку, застібки для поясів і підтяжок. І свій винахід він придумав випадково, коли крутив в руках металевий дріт і розмірковував, як повернути товаришу борг в 15 доларів. У підсумку, шпильку він продав компанії WR Grace за 400 доларів, а вона на ній заробила мільйони.

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки - фото 4

Голлівудський успіх за долар

Сценарій культового "Термінатора", написаний Джеймсом Кемероном не подобався багатьом голлівудським кіностудіям, тому вони не хотіли займатися його екранізацією. У той час Кемерон лише починав свою кар'єру і про нього мало хто знав. Але компанія New World Pictures вирішила ризикнути й запропонувала Джеймсу стати режисером свого проєкту, але з умовою, що він продасть їм права на картину всього за 1 долар. І той погодився. "Термінатор" в результаті став неймовірно успішним у прокаті, і нехай Кемерон продав його за копійки, цей бойовик допоміг йому стати одним з найбільш високооплачуваних режисерів світу.

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки - фото 5

Обкладинка, що стала шедевром

Обкладинку для восьмого альбому групи The Beatles створив британський художник Пітер Блейк і його дружина. За свою роботу вони отримали 280 доларів. Пізніше по всьому світу було продано понад 30 млн копій альбому, що зробило його одним з найбільш продаваних, при цьому обкладинка стала однією з найкращих. Правда, її розробники жодного відсотка від продажів так і не отримали.

П'ять геніальних ідей, які були продані за копійки - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які міфи ми приймаємо за правду з самого дитинства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини