Головна Новини Суспільство неймовірно Незвичайна Америка: ТОП-15 найдивніших законів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Незвичайна Америка: ТОП-15 найдивніших законів США

Список дивовижних законів, що зустрічалися в історії США

2 квітня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах Америки, країні з багатою історією та різноманітною культурою, існує безліч законів, що відображають унікальність кожного штату. Однак деякі з них настільки незвичайні, що дивують не тільки в іноземців, а й у самих американців. Ось добірка 15 найдивніших і безглуздих законів, що діють у різних куточках США.

Незвичайна Америка: ТОП-15 найдивніших законів США

ТОП-15 найбезглуздіших законів США

ТОП-15 найбезглуздіших законів США

Алабама: Заборона на носіння фальшивих вусів у церкві – Закон, який передбачає, що носіння фальшивих вусів, які можуть спричинити сміх у інших парафіян, у церковних приміщеннях заборонено.
Аляска: Заборона на пробудження ведмедів з метою фотографування – За законом, мешканцям та гостям штату заборонено будити сплячих ведмедів для того, щоб зробити з ними фотографію.
Арізона: Заборона на відмову води будь-якій людині – У штаті зі спекотним кліматом діє закон, згідно з яким відмовити у проханні про воду незаконно.
Каліфорнія: Закон про заборону їзди велосипедом у басейні – У штаті існує незвичайний закон, який забороняє кататися на велосипеді в порожньому басейні.
Колорадо: Заборона на кидання сніжків – У деяких місцях Колорадо сніжки вважаються "нелегальними снарядами", кидок яких може призвести до юридичних наслідків.
За законом , в Коннектикуті не можна продавати гамбургери, які "недостатньо просмажені".
Делавер: Заборона носіння штанів, що підвисають – У деяких частинах Делавера існує закон, що забороняє носити штани так, щоб вони підвисали та оголювали спідню білизну.
Флорида: Заборона на скейтбординг без ліцензії – Деякі муніципалітети Флориди потребують спеціальної ліцензії для катання на скейтборді.
Джорджія: Заборона на їжу виделкою – У місті Гейнсвіллі, Джорджія, існує закон, який забороняє їсти курку вилкою.
Іллінойс: Заборона на керування автомобілем без керма – У штаті існує закон, який робить незаконним керування автомобілем, якщо у нього відсутнє кермо.
Індіана: Закон про заборону риболовлі голими руками – В Індіані заборонено ловити рибу будь-яким способом, крім використання стандартного рибальського спорядження.
Айова: Закон про заборону поцілунків, довше 5 хвилин – В Айові існує закон, який обмежує тривалість поцілунку п'ятьма хвилинами.
Канзас: Заборона на крики з балкона – У деяких містах Канзасу заборонено кричати або видавати гучні звуки з балконів або вікон будинків.
Кентуккі: Зобов'язання кожного громадянина мити ванну раз на рік – У Кентуккі існує закон, який зобов'язує кожного громадянина мити свою ванну принаймні один раз на рік.
Луїзіана: Заборона на укуси при кусанні — У штаті Луїзіана є закон, який робить незаконним "серйозний укус" іншої людини своїми природними зубами (виняток становлять випадки самооборони).
Ці закони, які часом здаються абсурдними і виходять за рамки здорового глузду, відображають культурну та історичну різноманітність Сполучених Штатів Америки. У той час як деякі з них мають під собою історичні передумови або служать для захисту громадської безпеки, інші залишаються в законодавстві скоріше як юридичний анахронізм, що викликає усмішку та здивування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини