Головна Новини Суспільство неймовірно Не тільки бридко, але й джерело протеїну і мікроелементів: яких комах можна їсти
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки бридко, але й джерело протеїну і мікроелементів: яких комах можна їсти

За словами гурманів, якщо не дивитися на зовнішній вигляд комах, деякі з них схожі на коштовні види сирів

24 вересня 2020, 00:30 comments1928
Поділіться публікацією:

Комахи в якості їжі в країнах Африки та Азії не викликають ніяких негативних емоцій, та цілком імовірно, що їх кулінарна  географія увійде в раціон інших країн світу, адже населенню планети все складніше прогодуватися. Про їстівних комах та продукти з них детально розповідає Ukrhealth.net.

Не тільки бридко, але й джерело протеїну і мікроелементів: яких комах можна їсти

Джерело: Наука і техніка

У 2013 році студенти з Університету Макгілла у Монреалі взяли участь у конкурсі з організації соціального підприємства по забезпеченню громад їжею. Студенти запропонували організовувати ферми коників у бідних районах Таїланду, Мексики та Кенії і виготовляти з них борошно. Технологія виробництва така: коників висушують, заморожують, кілька разів промивають, знову сушать і перемелюють в порошок. Такий продукт харчування буде доступним цілий рік і обійдеться недорого.

Висушені гусениці нічних метеликів-павліноглазок є продуктом харчування для жителів Південної Африки. Щоб приготувати гусениць, їх потрошать, відварюють у підсоленій воді і висушують. Гусениць також їдять сирими. Кажуть, що за смаком вони схожі на сушений тофу або чайне листя.

Для любителів екстриму засушені, мариновані або підкопчені гусениці продають за ціною в кілька разів дорожчою традиційного м’яса.

Жарених або запечених личинок непарного шовкопряда традиційно вживають в їжу аборигени Австралії. Кажуть, комахи  нагадують горіхи зі смаком яєчні і моцарелою в листковому тісті. Але є сміливці, які куштують їх в сирому вигляді.

В Азії за делікатес вважаються личинки тутового шовкопряда. Національнаа страва корейської кухні ппондегі буде неповною без цього джерела протеїну.

В Тайланді в якості доповнення до гарніру з рису їдять обсмажених в олії мурах.

За їжу сходять і мурахі чорні та червоні в Колумбії, Камбоджі, Лаосі.

А з термітів виготовлюють олію. Спочатку їх відварюють, потім збирають жир з поверхні води, який використовують для жарки або заправки страв жителі країн Африки.

Личинки червоного пальмового довгоносика – елемент національної кухні Південно-Східної Азії. Їх обсмажують у фритюрі і подають з сіллю і білим перцем. Або просто їдять сирому і вареному вигляді. У першому випадку вони мають вершковий смак, а в другому – м’ясний.

Їдять і клопів-вонючок, попередньо вимочивши їх у теплій воді, аби позбутися запаху.

Борошняні черв’яки займають особливе 8 місце в списку комах, яких вживають у їжу. Вони – одні з небагатьох, які знайшли місце на кухні західних країн. Ці шкідники продуктів харчування самі мають велику поживну цінність і багаті міддю, натрієм, калієм, залізом, цинком, селеном.

Раніше "Коментарі" писали про те, що дієтолог назвала продукт, який підвищує здоров'я нервової системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини