Головна Новини Суспільство неймовірно Між островами: скільки триває найкоротший авіапереліт
commentss НОВИНИ Всі новини

Між островами: скільки триває найкоротший авіапереліт

Найкоротший комерційний переліт займає менше 2 хвилин

24 червня 2024, 16:32
Поділіться публікацією:








У Шотландії існує найкоротший комерційний авіарейс у світі, який з'єднує острови Вестрей та Папа-Вестрей. Зазвичай цей переліт триває близько 90 секунд. Рейс обслуговує авіакомпанія Loganair на літаку Britten-Norman Islander, який може вмістити вісім пасажирів.

Між островами: скільки триває найкоротший авіапереліт

Найкоротший комерційний переліт займає менше 2 хвилин

Попри те, що відстань у 2,7 км між двома островами є меншою за довжину більшості злітно-посадкових смуг великих аеропортів, для 690 жителів Вестрея та Папа-Вестрея цей переліт є життєво важливим. В умовах часто непередбачуваної погоди та бурхливих вод, які ускладнюють поромне сполучення, авіаперельоти стають оптимальним способом пересування.


Хоча за сприятливих погодних умов переліт може займати менше хвилини, невеликий літак часом проводить у повітрі до трьох хвилин, коли обставини вимагають більшої обережності. 

Державні субсидії шотландського уряду дозволяють знижувати вартість квитків для остров'ян, тоді як туристи платять від 20 до 57 доларів за можливість відчути на собі неймовірні відчуття найкоротшого перельоту у світі. За словами одного з пілотів, "кожен політ є унікальним, а емоції пасажирів, які вперше переживають це, — безцінні".

В літні місяці, коли попит на рейс значно зростає завдяки туристам, місцеві мешканці все одно можуть розраховувати на регулярність та доступність перельотів, що підтримується високим рівнем професіоналізму та відповідальності авіакомпанії. Цей рейс не лише зв'язує два маленькі острови, але й привертає увагу світових медіа та туристів, охочих відчути незвичайність найкоротшого в світі комерційного авіамаршруту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини