Головна Новини Суспільство неймовірно Криптовалюта стала третім найпопулярнішим активом серед українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Криптовалюта стала третім найпопулярнішим активом серед українців

Скільки українців володіють криптовалютою - дослідження WhiteBIT та Gradus Research

4 червня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

В Україні спостерігається значний рівень зацікавленості в цифрових активах, які з кожним днем приваблюють увагу все більшої кількості людей, наближаючи населення до так званої "mass adoption" – масового впровадження технології блокчейн та криптовалют у повсякденне життя. 

Криптовалюта стала третім найпопулярнішим активом серед українців

Скільки українців володіють криптовалютою. Фото: freepik.com

Згідно з дослідженням європейської криптобіржі WhiteBIT та аналітичної компанії Gradus Research, проведеним у квітні 2024 року, криптовалюта є третім найбільш популярним активом серед українців після нерухомості та банківських депозитів.

Дослідження показує, що 26% респондентів із міст населенням понад 100 000 осіб заявили , що мають криптовалюту. Привабливість цифрових активів полягає не тільки у їх популярності та актуальності (47% респондентів), але й у можливостях інвестицій (40%) та потенційно високому доході (38%). Інші згадувані переваги включають захист від інфляції, легкий доступ та анонімність.

Серед тих, хто ще не користується криптовалютами, половина виявила інтерес до можливості їх використання, тоді як 37% не планують це робити. Найчастішою причиною, чому люди утримуються від використання криптовалют, є брак знань та розуміння (64%).

Понад половина (53%) респондентів погоджуються з думкою, що криптовалюта може стати майбутнім грошей і новою фінансовою системою. А значна більшість (74%) переконані, що на цифрових валютах можна заробити.

В опитуванні взяли участь 883 особи, які проживають у великих містах України (за виключенням тимчасово окупованих територій або регіонів, де ведуться активні бойові дії). Серед учасників були чоловіки та жінки віком від 18до 60 років, що вказує на широкий спектр зацікавленості в криптовалюті серед різних вікових груп.

Нагадаємо, що біткоїн, наріжний камінь сучасного криптовалютного ринку, сягнув нового рекордного значення більш ніж через 2 роки після свого попереднього піку. На початку березня цього року цифровий актив подолав свій попередній рекорд, досягнутий у листопаді 2021 року на позначці трохи нижче 69 000 доларів, і за кілька днів перетнув психологічну позначку в 70 000 доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини