Головна Новини Суспільство неймовірно Коли українці можуть побачити велике сонячне затемнення 2024: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли українці можуть побачити велике сонячне затемнення 2024: подробиці

Повну фазу можна буде спостерігати у Мексиці, США і Канаді

3 квітня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

У понеділок, 8 квітня 2024 року, небесні спостерігачі і астрономічна спільнота з усього світу стануть свідками одного з найбільш очікуваних астрономічних подій року — великого сонячного затемнення. Ця унікальна подія, яка розпочнеться о 18:42 за київським часом і триватиме до 23:52, обіцяє захопити увагу мільйонів людей по всьому світу. Найбільш видовищний момент затемнення, що досягне свого апогею о 20:18, триватиме всього 4 хвилини, проте цього часу буде достатньо, аби зазирнути в таємниці космосу.

Коли українці можуть побачити велике сонячне затемнення 2024: подробиці

Велике сонячне затемнення: коли і де спостерігати

Затемнення відбудеться в момент, коли Місяць наблизиться до Землі на максимально близьку відстань, внаслідок чого його силует накриє собою Сонце, перетворюючи день на ніч. Варто зазначити, що таке повне сонячне затемнення буде видно лише з обмежених територій, включаючи деякі регіони Мексики, Канади, Сполучених Штатів, а також частини Південної Америки і Європи — Ісландії, Ірландії, західної Португалії та Великої Британії.

Астрологи наголошують, що це затемнення, відбуваючись у знаку Овна, символізує закриття весняного сезону затемнень 2024 року. Вони вважають, що його енергетичний вплив розповсюдиться далеко за межі тих місць, де воно буде видно неозброєним оком, впливаючи на людей по всій планеті.

Незважаючи на те, що жителі України не матимуть можливості спостерігати це явище безпосередньо, сучасні технології дозволять кожному бажаючому стати частиною події завдяки прямій трансляції на YouTube-каналі NASA. Так, українці та люди з усього світу зможуть спостерігати за цим надзвичайним явищем в режимі реального часу, не виходячи з дому.

Повне сонячне затемнення є винятковою подією, коли Місяць повністю прикриває Сонце, дозволяючи спостерігачам побачити корону Сонця — його зовнішню атмосферу, яка зазвичай залишається прихованою за осліплюючим світлом. Цей момент обіцяє стати неповторним досвідом для всіх, хто виявить бажання стати свідком космічного театру природи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини