Головна Новини Суспільство неймовірно Ілон Маск ризикує отримати великий штраф від Єврокомісії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск ризикує отримати великий штраф від Єврокомісії

Власник соцмережі X Ілон Маск може бути оштрафований за порушення законів ЄС

12 липня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Ілону Маску може загрожувати великий штраф від Європейської комісії через зміни у системі верифікації соціальної мережі X, яку він купив та перейменував із Twitter.

Ілон Маск ризикує отримати великий штраф від Єврокомісії

Ілон Маск ризикує отримати великий штраф від Єврокомісії

Причина — порушення нового закону ЄС, який захищає користувачів в Інтернеті. Вся справа в тому, що після того, як Маск купив соцмережу, він ввів платну підписку, яка дозволяє будь-кому отримати верифікацію (синю галочку) у профілі. Раніше така галочка давалася тільки відомим людям, і користувачі могли бути впевнені, що обліковий запис дійсно належить знаменитості або офіційній особі.

Єврокомісія вважає, що така система може ввести в оману та дати шахраям можливість обманювати користувачів, видаючи себе за когось іншого. Комісія вже розпочала розслідування та каже, що знайдено перші докази можливих порушень. Однак поки що це лише попередні висновки, і соцмережа X може надати свої аргументи на свій захист.

Цей випадок є першим перевіркою нового закону ЄС про цифрові послуги. Експерти зазначають, що це може стати прикладом для інших компаній, показуючи, як важливо дотримуватись правил і бути відкритими перед користувачами.

Коментарів від Ілона Маска чи представників X поки що не надходило. Відповідь соцмережі на звинувачення Єврокомісії може вплинути на результат справи і на майбутнє регулювання інтернет-компаній у Європі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ілон Маск, один із найзагадковіших та найобговорюваніших підприємців сучасності, володіє колекцією активів, настільки ж різноманітною, як і цінною. Цей список включає все — від літаків, здатних облетіти земну кулю без дозаправок, до вінтажних автомобілів і наручних годинників класу люкс. Розглянемо деталі його вражаючої колекції



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини