Головна Новини Суспільство неймовірно Хитрості та лазівки: норвежець двічі обдурив систему безпеки аеропорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Хитрості та лазівки: норвежець двічі обдурив систему безпеки аеропорту

Норвежцеві вдалося двічі сісти в літак без квитка

13 серпня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

В аеропорту Мюнхена стався разючий інцидент: норвежець двічі зміг безперешкодно пройти на борт літака, що вирушає до Швеції, не маючи квитка. Це відкрило серйозні питання щодо слабких місць у системі контролю аеропортів.

Хитрості та лазівки: норвежець двічі обдурив систему безпеки аеропорту

Норвежцеві вдалося двічі сісти в літак без квитка

Перша спроба норвежця потрапити на борт відбулася 4 серпня. Використовуючи момент щільного потоку пасажирів, він зумів прослизнути через автоматичний турнікет, ставши надто близько до іншого мандрівника. Після успішного проходження квиткового контролю жоден із співробітників не запросив у чоловіка посадковий талон. Проте спроба завершилася невдачею: усі місця в літаку були зайняті, і норвежця передали до рук поліції.

Однак це не зупинило його. Вже наступного дня, 5 серпня, він повторив свій маневр і успішно сів на рейс Lufthansa 2418 до Стокгольма. Цього разу він не лише зміг уникнути уваги на стадії посадки, а й фактично вилетів, виявивши його лише після того, як сам попросив повернути його назад до Мюнхена.

Інцидент викликав резонанс серед професіоналів у сфері авіаційної безпеки. Глава німецької профспілки поліції, Андреас Роскопф, висловив своє здивування та обурення.

За свою кар'єру поліцейського я ніколи з таким не стикався. Аеропорт має пояснити, як таке могло статися. Кліматичні активісти зламують огорожі, а тепер пасажир летить через Європу без квитка".

Служба безпеки аеропорту Мюнхена у співпраці з авіакомпанією Lufthansa та поліцією вже розпочали розслідування, щоб з'ясувати, як подібне могло статися. Поки що норвезького громадянина звинувачують у незаконному проникненні на борт та шахрайстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини