Головна Новини Суспільство неймовірно Фотограф зробив знімок замку, який «парить» у повітрі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотограф зробив знімок замку, який «парить» у повітрі (ФОТО)

Фотограф із Великобританії Джосс Маллінгер став свідком неймовірної оптичної ілюзії

2 травня 2021, 11:55 comments1142
Поділіться публікацією:

Британському фотографу-любителю Джоссу Маллінгеру пощастило зробити дивовижний кадр, на якому в небі "парить" замок.

Фотограф зробив знімок замку, який «парить» у повітрі (ФОТО)

У кадр потрапив замок, який парить у повітрі / Фото: w-dog

69-річний чоловік розповів, що прямував в одну із найяскравіших перлин садового мистецтва Англії — сад Ексбері. По дорозі він вирішив звернути на узбережжя, де побачив незвичайну картину — над морем ширяв "повітряний" замок.

Фотограф вийшов із машини, щоб зробити кілька кадрів оптичної ілюзії. Нехай вона й має наукове пояснення, але кадри виглядають, як картинка із фантастичного фільму.

Відомо, що фата-моргана — складне оптичне явище в атмосфері, яке рідно зустрічається у природі й складається із кількох форм міражів, при якому віддалені об'єкти видно багаторазово і з різними спотвореннями. Свою назву отримала на честь чарівниці — персонажа англійських легенд феї Моргани.

Фата-моргана виникає у тих випадках, коли в нижніх шарах атмосфери утворюються (здебільшого внаслідок різниці температур) кілька шарів повітря різної щільності, здатних давати дзеркальні відображення.

Раніше на сюрреалістичні фотографії потрапив замок Херст — артилерійський форт, заснований Генріхом VIII на косі Херст у Гемпширі (Англія) між 1541 і 1544 роками.

Він був частиною королівського фортового пристрою берегового захисту проти вторгнення із Франції та Священної Римської Імперії й захищав західний вхід у водний шлях Солент.

Фотограф зробив знімок замку, який «парить» у повітрі (ФОТО) - фото 2
Фотограф зробив знімок замку, який «парить» у повітрі (ФОТО) - фото 3

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що жителі китайського міста Цзінань стали свідками унікального явища. Вранці перехожі помітили в небі літаючий замок-привид, який з вигляду нагадував школу магії Хогвартс із "Гаррі Поттера". Одному з жителів вдалося зняти цей феномен на відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини