Головна Новини Суспільство неймовірно Десять сімей, які керують світом (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять сімей, які керують світом (Фото)

Ці сім'ї досягли успіху завдяки кропіткій праці та підтримці

12 березня 2021, 15:55 comments10937
Поділіться публікацією:

Сім'я — це найголовніше, що є в людини. Якщо родина міцна та дружна — вона досягне висот та добробуту. Яскравим прикладом стали ці сім'ї, які здобули не тільки величезний капітал, а й світову славу і неабияку владу у світі. Зараз ці роди можна назвати наймогутнішими у сучасній історії. То хто ж вони, читайте нижче.

Десять сімей, які керують світом (Фото)

Десять найбагатших та найвпливовіших сімей у світі. Фото: Gazeta.ru

1. Рокфеллери

Славу цій родині приніс Джон Рокфеллер. Він став першим в історії доларовим мільярдером. Розмір статків сім'ї тримається в таємниці, проте ходять чутки, що вони сягають 3 трлн доларів.

Варто зазначити, що сам Джон Рокфеллер неодноразово повторював, що один із секретів успіху — стосунки з жінкою та її поради.

В сучасній Америці майже всі нафтові компанії ведуть свій початок саме від Рокфеллерів. Нині клан активно займається не тільки бізнесом, а й благодійністю.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 2

2. Моргани

Дехто вважає, що клан Морганів контролює всі банки світу та американську політику. Прославив цей клан Джон Пірпонт Морган. Чоловік заснував першу фінансову імперію Америки. Попри те, що пройшло багато часу представники родини Морганів не здають позицій та продовжують бути найвпливовішими банкірами на Заході.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 3

3. Саудити

Родина Саудитів багато років править Саудівською Аравією. В багатьох джерелах повідомляється, що загальне число саудитів становить більше, ніж 25 тисяч осіб. Всі члени сім'ї займають важливі урядові та військові посади в країні. Окрім того, родина дуже заможна, оскільки володіє 20 відсотками загальносвітових запасів нафти.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 4

4. Ротшильди

Ротшильди — один з найдавніших заможних кланів. Сімейство було відоме ще за правління Наполеона I. Славу династія здобула завдяки Амшелю Майєру Ротшильду. Саме він створив власну фінансову імперію. Свою мудрість чоловік передав після смерті нащадкам, написавши в заповіті, як вести фінансові справи та бізнес. Наступники вже понад 200 років дотримуються порад основоположника роду.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 5

5. Барухи

Ця сім'я не може похизуватися величезними статками, як вищезазначені сім'ї, проте Барухи мають дещо інше — надзвичайно великий вплив на політику Америки. Засновником клану став Бернард Барух. Чоловік був радником 5 американських президентів. Окрім того, Бернард товаришував з Вінстоном Черчиллем. Чоловіку належить термін "холодна війна". Барух контролював розробку атомної зброї. Дехто вважає, що саме Бернард запропонував ідею створення Світового уряду.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 6

6. Волтони

Про цю сім'ю світові заявив Сем Волтон. Саме він відкрив перший магазин Walmart. З часом мережа магазинів Walmart набрала неабиякої популярності та стала найбільшою в США. Після смерті чоловіка бізнесом почала керувати його жінка та діти. Сімейство активно займається благодійність та не шкодує грошей на соціальні проекти.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 7

7. Віндзори

Віндзори стали найбільш обговорюваним сімейством. Королівська сім'я Великої Британії завоювала визнання всього світу. Нині главою сімейства є королева Єлизавета II. Головний секрет успіху королівської родини — в дотриманні правил та суворій дисципліні.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 8

8. Мердоки

Мердоки займають провідне місце у світі ЗМІ. Основоположник клану Кіт Мердок спочатку працював оглядачем в газеті. Проте через деякий час, рухаючись по кар'єрних сходинках, чоловік підім'яв під себе провідні видання Австралії та створив медіахолдинг "Ньюс Корпорейшн". Зараз сімейство володіє компанією 20th Century Fox, Dow Jones, каналом Fox News, соцмережею My Space.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 9

9. Оппенгеймери

Ця династія володіє найбільшими запасами алмазів і золота. Прославив клан — Ернест Оппенгеймер. Чоловік переїхав до африканського міста Кімберлі, де став мером, а потім очільником алмазодобувної компанії. Далі Ернест поступово розширював цей бізнес та окуповував світовий ринок із видобутку і збуту алмазів. Нині Оппенгеймери реалізують не тільки дорогоцінні камені, й залізну руду, платину і промислові мінерали.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 10

10. Прітцкери

Ця сім'я стала магнатами готельного бізнесу. Спочатку Прітцкери жили в Києві, згодом перебралися в Чикаго. Там вони почали працювати над створенням готельної корпорації Hayat. Зараз родина володіє 777 готелями у 54-х країнах світу.

Десять сімей, які керують світом (Фото) - фото 11

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, назву яких світових брендів ми вимовляємо неправильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини