Головна Новини Суспільство неймовірно Ця популярна риба - під загрозою повного знищення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця популярна риба - під загрозою повного знищення

Крім того, вчені виявили, що потепління води призведе до скорочення ймовірності появи нових видів

17 серпня 2021, 04:05
Поділіться публікацією:

Екологи б'ють на сполох: дуже скоро наш улюблений оселедець може зникнути. Дослідники прийшли до висновку, що кількома видами промислових риб, включаючи анчоус, оселедець і сардини, загрожує швидке вимирання через кліматичних змін. Справа в тому, що в теплій воді риби не виростають до своїх нормальних розмірів. Тому їм не вистачає сил для міграції в більш підхід ящие води, пише sciencedirect.

Ця популярна риба - під загрозою повного знищення

Риба - фото з відкритих джерел

Крім того, вчені виявили, що потепління води призведе до скорочення ймовірності появи нових видів, позбавить риб ще одного способу адаптації до зміни клімату.

"Оскільки температура води в морі зростає швидше, ніж будь-коли, риба дуже швидко залишиться позаду в еволюційному плані і буде боротися за виживання. Це має серйозні наслідки для всіх риб і нашої продовольчої безпеки, оскільки багато видів, які ми їмо, можуть ставати все більш рідкісними або навіть можуть зникнути в найближчі десятиліття ", — розповів іхтіолог Кріс Вендітті.

Досі рибі доводилося мати справу тільки з максимальним підвищенням середньої температури океану приблизно на 0,8 ° C за тисячоліття. Це набагато нижче, ніж сьогоденні темпи потепління: 0,18 ° C за десятиліття з 1981 року.

Нагадаємо, мраморне море, що з'єднує Чорне море з Егейським, відділяючи таким чином азіатську частину Туреччини від європейської, опинилося на межі екологічної загрози через свого забруднення. Щороку близько 50 000 танкерів, які проходять через Мармурове море, незаконно скидають в нього відходи і паливо. Крім цього, майже дві третини національної промисловості, включаючи нафтопереробний завод, автомобілебудування, хімічні заводи і електростанції, зосереджені в регіоні моря.

Гідробіолог з моніторингу навколишнього середовища Мармурового моря Левент Артузі каже, що водойма страждає від епідемії "морського слизу", через яку масово гине морська фауна. У морі спостерігається нашестя медуз і цвітіння водоростей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини