Головна Новини Суспільство неймовірно Чоловік залив смартфони газованою водою і заморозив: що з цього вийшло (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік залив смартфони газованою водою і заморозив: що з цього вийшло (ВІДЕО)

Результат експерименту здивував навіть його самого.

18 червня 2023, 22:40
Поділіться публікацією:

В інструкції до більшості моделей телефонів зазначається, що вони водонепроникні. Однак перевіряти це власники зазвичай не ризикують. Але автор цього відео не пошкодував заради експерименту три телефони: iPhone 14 Pro Max, Xiaomi 13 Ultra та Samsung Galaxy S23 Ultra. Він поклав увімкнені смартфони в пластиковий контейнер і щедро залив газировкою. Після цього поставив у морозильну камеру.

Чоловік залив смартфони газованою водою і заморозив: що з цього вийшло (ВІДЕО)

Сматрфони пройши випробування водой й заморозкою (фото з відкритих джерел)

 За шість годин дістав контейнер і розморозив сковані льодом телефони, поливаючи теплою водою. А після цього почав їх тестувати.

 На диво, "ожили" всі піддослідні. І всі функції в смартфонах продовжували працювати. Єдине, на екрані Samsung’а з’явилося попередження про те, що в гнізді зарядки є волога, тому під’єднувати зарядний пристрій зараз не рекомендується.

 

Результат експерименту не може не радувати – виробники начебто справді добре захистили смартфони від води. Однак все-таки краще тримати їх сухими: автор відео не показав, як поводили себе гаджети після того, як розрядилися. Часто після водних процедур вони відмовляються заряджатися і ремонту вже не підлягають.

 Але якщо ви все ж примудрилися впустити смартфон у воду чи намочити його, дотримуйтесь цих рекомендацій:

 ● Вимкніть телефон, затиснувши кнопку вимкнення, -- щоб не сталося короткого замикання.

● Зніміть чохол, бампер – без них телефон висохне набагато швидше.

● Дістаньте акумулятор.

● Дістаньте карту пам’яті і sim-карту.

● Серветкою з мікрофібри ретельно протріть все, що можна протерти. (Ні в якому разі не використовуйте для цього паперові серветки – всередині корпусу можуть залишитися дрібні частини).

● Через 24 години встановіть телефон USB-портом вниз – якщо всередині є вода, вона витече. Загалом для повного висихання знадобиться щонайменше дві доби. Але в будь-якому випадку краще показати його кваліфікованому майстру.

 І ні в якому разі не робіть те, що напевно доконає гаджет: не сушіть феном і не продувайте (висока температура може пошкодити пристрій, а продування розповсюдить вологу навіть там, де її й не було), не вмикайте телефон і не під’єднуйте до електромережі, не кладіть в крупу (вологу вона однак не вбере, а часточки й пил від гречки чи рису в смартфоні точно залишаться).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини