Головна Новини Суспільство неймовірно Чоловік інсценував власну смерть, щоб не платити аліменти: подробиці афери
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік інсценував власну смерть, щоб не платити аліменти: подробиці афери

Чоловік незаконно отримав доступ до онлайн-системи реєстрації смертей

11 квітня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

39-річний житель Кентуккі, США, Джессі Кіпф, вдався до неймовірних хитрощів, інсценувавши власну смерть, щоб уникнути сплати аліментів на утримання дитини у розмірі понад 100 000 доларів США.

Чоловік інсценував власну смерть, щоб не платити аліменти: подробиці афери

Чоловік інсценував свою смерть, щоб не платити аліменти

За даними слідства, Кіпф не просто "помер" в уяві, але й використав вкрадені ідентифікаційні дані лікаря з Гаваїв, щоб отримати доступ до системи реєстрації смертей і створити там запис про свою нібито смерть. Він детально заповнив форму свідоцтва про смерть, призначив себе медичним експертом у цій справі та навіть засвідчив "свою" смерть, використовуючи цифровий підпис лікаря.

Афера не обмежилася однією лише інсценізацією смерті. Кіпф також зізнався в незаконному доступі до даних різних вебсайтів, урядових і корпоративних мереж у штатах Арізона та Вермонт, а також компаній GuestTek Interactive Entertainment і Milestone, Inc. В результаті цих дій він був внесений до списку померлих у кількох урядових базах даних.

Поворотний момент у цій історії настав 29 березня, коли Кіпф визнав свою вину за обвинуваченнями у комп'ютерному шахрайстві та крадіжці особистих даних за обтяжувальних обставин. В угоді про визнання вини було передбачено, що Кіпф має відшкодувати збитки потерпілим сторонам, зокрема, виплатити 116 000 доларів США аліментів на утримання дітей своїй колишній дружині, а також 79 000 доларів США державним та корпоративним мережам, до яких він отримав незаконний доступ.

Максимальне покарання, яке міг отримати Кіпф — позбавлення волі строком на сім років, а також штраф у розмірі 500 000 доларів США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини