Головна Новини Суспільство неймовірно Бургер за ціною автомобіля: найдорожчий гамбургер у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Бургер за ціною автомобіля: найдорожчий гамбургер у світі

Гамбургер вкритий золотом та залитий ікрою

20 червня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

Кухарі ресторану The Daltons приготували найдорожчий гамбургер у світі. Цей шедевр під назвою "Золотий хлопчик", оцінений у 5000 євро, офіційно визнаний Книгою рекордів Гіннеса.

Бургер за ціною автомобіля: найдорожчий гамбургер у світі

Найдорожчий гамбургер на планеті

Шеф-кухар Роберт Ян Де Він створив цей бургер, використовуючи найексклюзивніші інгредієнти. Булочка, просочена шампанським Dom Pérignon та покрита сусальним золотом, доповнюється соковитою яловичиною вагю, королівським крабом, ікрою та кільцями цибулі, обсмаженими в шампанському.

Бургер за ціною автомобіля: найдорожчий гамбургер у світі - фото 2

"Золотий хлопчик" – це не просто їжа, це витвір мистецтва, який поєднує п'ять основних смаків: солодкий, кислий, солоний, гіркий та умамі. Створення цього бургера було справжнім викликом для шеф-кухаря, який прагнув досягти ідеального балансу смаку та розкоші.

"Було декілька викликів, не буду брехати. Але перший великий виклик полягав у тому, як зробити так, щоб цей бургер був чудовим на смак? Я маю на увазі, що легко просто взяти декілька дуже дорогих інгредієнтів і покласти їх на бургер. Але для мене було дуже важливо, щоб він був ще й чудовим на смак. Я хотів побачити, як далеко ми можемо зайти, як багато ми можемо в нього покласти – і при цьому переконатися, що п'ять смаків перебувають в ідеальній гармонії. Другим великим викликом був вибір інгредієнтів. Наприклад, деякі інгредієнти, що входять до складу гамбургера, зазвичай недоступні в Нідерландах, але мені дуже допомогли мої постачальники".

Однак, "Золотий хлопчик" – це не лише про ексклюзивність. Роберт Ян Де Він вирішив використати цей рекорд для благодійності. Усі кошти від продажу першого бургера були передані місцевому продовольчому банку, забезпечивши продуктами 1000 нужденних сімей.

Бургер за ціною автомобіля: найдорожчий гамбургер у світі - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини