Головна Новини Суспільство неймовірно Біля Соломонових островів врятували двох чоловіків, які 29 днів дрейфували морем
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Соломонових островів врятували двох чоловіків, які 29 днів дрейфували морем

Незважаючи на трагічність ситуації, чоловіки заявили, що це був приємний відпочинок від усіх проблем

9 жовтня 2021, 05:48
Поділіться публікацією:

Біля Соломонових островів рятувальники знайшли двох чоловіків, які 29 днів вважалися зниклими безвісти. Про це повідомляє видання "The Guardian". 

Біля Соломонових островів врятували двох чоловіків, які 29 днів дрейфували морем

Соломонові острови, фото з відкритих джерел

Незважаючи на трагічність ситуації, чоловіки заявили, що це був приємний відпочинок від усіх проблем. Їх знайшли за 400 кілометрів від місця, де почалася їхня подорож. Лівае та Джуніор вирушили з острова Моно в західній провінції Соломонових островів на невеличкому моторному човні. Пара планувала подорожувати на 200 кілометрів на південь від міста Норо, що на острові Нова Джорджія. Але Соломонове море виявилося непривітним. За перші кілька годин подорожі вони зіштовхнулися з сильним дощем та вітром, що ускладнило видимість і вони втратили з зору узбережжя. 

"Коли настала негода, це було погано, але було ще гірше і стало страшно, коли загинув GPS. Ми не могли бачити, куди їдемо, і тому просто вирішили зупинити двигун і почекати, щоб заощадити паливо", — розповідає Лівае. 

Чоловікам вдалося вижити завдяки апельсинам, які вони зібрали для поїздки, зібраними з моря кокосовим горіхам та дощовій воді. Морем човен перенесло через державний кордон. Чоловіки були настільки слабкі, що прибувши 2 жовтня у місто Поміо, їх довелося відвезти з човна до сусіднього будинку. Зараз вони проходять реабілітацію. Про те, що пережили не шкодують.

"Я поняття не мав, що відбувається, поки я був там. Я не чув ні про Covid, ні про щось інше. Я з нетерпінням чекаю повернення додому, але думаю, що це був гарний відпочинок від усього", — каже Джуніор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на морському березі Коста-Бланка, в Іспанії  24-річна  фінська громадянка стрибнула з високої скелі в бурхливу водну стихію, мріючи отримати кайф від такого занурення. Але не могла виплисти. Витягувати її з води кинувся  приятель з Росії. Тим часом цю пригоду на камеру  знімала дружина росіянина. На жаль, молоді люди не розрахували своїх сил і загинули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини