Головна Новини Суспільство неймовірно Батькам заборонили назвати дитину, як вони мріяли: суд проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Батькам заборонили назвати дитину, як вони мріяли: суд проти

Бразильський суд заборонив подружжю назвати дитину іменем стародавнього короля

16 вересня 2024, 16:45
Поділіться публікацією:

У Бразилії суд заборонив подружжю назвати свого новонародженого сина іменем стародавнього єгипетського фараона Піє через побоювання, що це може спричинити знущання над дитиною. Про це повідомили в Daily Mail..

Батькам заборонили назвати дитину, як вони мріяли: суд проти

Суд заборонив назвати дитину так, як хотіли батьки

Катаріна та Данілло Прімола, батьки дитини, вирішили назвати сина на честь Піє, першого темношкірого фараона, який правив Єгиптом і заснував 25-ту династію. Їхнє рішення було натхненне піснею карнавалу в Ріо-де-Жанейро, що відбулася цього року, яка змусила їх глибше зануритися в історію Піє, відомого своїми воєнними звершеннями та правлінням, що тривало три десятиліття.

Проте судові інстанції вирішили інакше, оголосивши, що вимова імені Піє занадто схожа на "пліє", що в балеті означає певний рух. Суд зазначив, що реєстрація такого імені може спричинити насмішки та сором для дитини у майбутньому. Рішення було оскаржене, і пізніше суддя відмінив своє ж рішення, дозволивши реєстрацію імені.

Подружжя вважає, що боротьба з булінгом має відбуватися через освіту та просвітництво, а не через обмеження особистих свобод. 

"Ми знаємо, що з булінгом не можна боротися, забороняючи його, так само як і пригнічуючи", — сказав Данілло. "З булінгом можна боротися, вивчаючи і працюючи над неосвіченістю суспільства в цілому", — зазначили батьки. 

Це не перший випадок, коли батькам забороняють вибирати незвичайні імена для своїх дітей. Відомі випадки у Франції, де було заборонено імена, такі як Нутелла та Принц Вільям, та у Теннессі, де суддя наказав змінити ім'я дитини з Месії на Мартін, що також викликало дискусії про межі батьківських прав і суспільних норм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини