Головна Новини Суспільство неймовірно Американка народила дівчинку, яку зачали 28 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Американка народила дівчинку, яку зачали 28 років тому

Дівчинка народилася здоровою, її назвали Моллі

2 грудня 2020, 17:25
Поділіться публікацією:

У США в кінці минулого місяця народилася дівчинка з заплідненого ембріона, який зберігався в замороженому вигляді цілих 28 років.

Американка народила дівчинку, яку зачали 28 років тому

В США народилася незвичайна дівчинка | Фото: goodmorningamerica.com

29-річна американка Тіна Гібсон вдруге стала мамою за допомогою штучного запліднення. На світ з'явилася дівчинка, яку назвали Моллі. Фахівці кажуть, що це перша у світі дитина, ембріон якої зберігався в рідкому азоті з 1992 року. Вагітність Тіни протікала нормально, і малятко з'явилася на світ здоровим.

Примітно і те, що у новонародженої є генетична сестра Еммі, яка народилася в цій же родині, тільки три роки тому, але їх ембріони були заморожені в один і той же час. Тіна та її чоловік знали про це, тому й наважилися знову на такий крок.

Американка зізналася, що не збиралася з чоловіком встановлювати якісь рекорди, вони просто прийшли в клініку і вибрали донорський ембріон, виходячи з медичної історії та інших показників. Пізніше вони дізналися, що їм дістався "старий" ембріон, який був в сховищі 24 роки, але це їх не збентежило. Так в їхній родині з'явилася Еммі, а потім, таким же способом й інша дочка — Моллі.

Якщо рахувати з моменту зачаття, то виходить, що обидві дівчинки молодші за свою маму всього на один рік.

Дивлячись на цей випадок, американські дослідники заявили, що людські ембріони можна зберігати й довше, при цьому, термін їх зберігання не впливає на вагітність, народження і подальше життя дітей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 26-річна мешканка Великобританії народила близнюків, які зустрічаються один раз на 200 мільйонів випадків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини