Головна Новини Суспільство права людини Зростає кількість кандидатів на усиновлення в Україні: як довго триває процедура
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростає кількість кандидатів на усиновлення в Україні: як довго триває процедура

Майбутні батьки перед усиновленням мають пройти спеціальну підготовку

18 вересня 2024, 11:53
Поділіться публікацією:

Кількість українців, які прагнуть стати прийомними батьками, продовжує зростати. Як повідомила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі Національного марафону "Єдині новини", наразі в Україні зареєстровано 2100 кандидатів на усиновлення. Для порівняння, до початку повномасштабної війни ця цифра становила близько 1600 кандидатів щороку.

Зростає кількість кандидатів на усиновлення в Україні: як довго триває процедура

Родина. Фото: senivpetro на Freepik

Кожна українська дитина повинна мати сім'ю – рідну або прийомну. Адже найбільш природний спосіб зростання – це сімейне оточення, коли є люди, які огортають любов'ю, коли є можливість навчатися побутовим речам. Ми з батьками в дитинстві разом щось печемо, готуємо, майструємо. І це ті такі навички, які діти отримують в родині. Це дуже важлива підготовка до самостійного життя, – зазначила Міністерка соціальної політики.

Міністерство також приділяє велику увагу навчанню майбутніх усиновлювачів. У різних регіонах країни зросла кількість тренерів і навчальних груп, що дозволяє кандидатам проходити підготовку зручніше і в доступний час.

Процес усиновлення в Україні залишається досить тривалим, тривалість якого може досягати одного року. Під час навчання тренери уважно оцінюють готовність людей стати батьками та їхню мотивацію.

Сьогодні близько 5 тисяч дітей перебувають у закладах інституційного догляду і чекають на своїх нових батьків. На допомогу кандидатам у прийомні сім'ї створена єдина державна платформа "Україна для кожної дитини", яка містить детальну інформацію про усиновлення, патронат та сімейні форми виховання. Платформа також надає можливість отримати консультацію через лінію турботи.

Нагадаємо, дружина зіркового  ведучого Тимура Мірошниченка — Інна  поділилась родинною таємницею: подружжя  вже написало заяву, щоб усиновити дитину, яка під час повномасштабної російської навали  залишилась без батьків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини