Головна Новини Суспільство права людини Зеленський погодився підвищити тарифи на ЖКП для населення під час війни: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський погодився підвищити тарифи на ЖКП для населення під час війни: що відомо

Тарифи на ЖКП під час війни, ймовірно, зростуть: підвищення можливе у 2025 році

21 жовтня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Українців уже у 2025 році очікує підвищення тарифів на комунальні послуги. Про це повідомив Голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, посилаючись на звернення до МВФ, інформує портал “Коментарі”.

Зеленський погодився підвищити тарифи на ЖКП для населення під час війни: що відомо

Фото портал "Коментарі"

“Як я писав раніше, на нас очікує зростання тарифів уже 2025 року. У листі про наміри до керівництва МВФ допускається поступове підвищення комунальних тарифів для населення в часи війни. У післявоєнний період тарифи також зростатимуть”, — зазначив він. 

Також голова спілки навів інформацію з документа. Йдеться, що потенційні заходи реформ, щойно дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів (з урахуванням нової тарифної методології та соціальних міркувань під час війни).

Крім того, забезпечення стійкості системи та скорочення квазіфіскальних зобов'язань вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, при цьому виділяючи адекватні та цілеспрямовані ресурси для захисту вразливих домогосподарств.

Відповідно до документа, Кабінет міністрів України ухвалить дорожню карту для поступової лібералізації ринків газу та електроенергії з планом реалізації із зазначенням термінів на період після воєнного стану.

Дорожню карту розроблять з урахуванням технічного аналізу фінансового стану сектора у координації із Європейською комісією.

“Оновлений Меморандум із МВФ підписали президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Андрій Пишний. Він містить добровільні зобов'язання влади країни здійснити певні кроки”, — йдеться у повідомленні Олега Попенка. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що тариф на електроенергію може зрости уже навесні 2025 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини