Головна Новини Суспільство права людини В Україні каратимуть за сексизм у рекламі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні каратимуть за сексизм у рекламі: подробиці

Розмір штрафу складатиме 60 тис. гривень

10 вересня 2021, 17:16
Поділіться публікацією:

Виробників рекламної продукції каратимуть штрафом за сексизм у рекламі, про ухвалене рішення йдеться на сайті Верховної Ради України.

В Україні каратимуть за сексизм у рекламі: подробиці

Верховна Рада, фото пресслужба ВРУ

Розмір штрафу становитиме десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, тобто 60 тисяч гривень. 

Верховна Рада заборонила використовувати в рекламі частини тіла людини з натяком на сексуальні стосунки. Також у прийнятих правках закону "про рекламу" прописані певні заборони.

"вміщувати твердження та зображення про інтелектуальну, фізичну, соціальну чи іншого виду перевагу однієї статі над іншою, або про стереотипність ролі чоловіка та жінки, що обмежує свободу життєвого вибору людини; принижувати гідність людини за ознакою статі; демонструвати насильство за ознакою статі; містити зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об'єкта з метою привернення уваги споживача, або натяки (слова, звуки, зображення) на сексуальні стосунки, що не мають прямого відношення до рекламованого продукту чи способу його споживання", — йдеться у документі.

Закон набуде чинності через три місяці після його опублікування. У цьому законопроєкті також ввели нові поняття "дискримінаційна реклама" та "дискримінаційна реклама за ознакою статі".  До дискримінації віднесли твердження, які принижують за ознаками раси, політичних та релігійних переконань, статі, віку, інвалідності, соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, мови спілкування. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що YouTube з 1 червня вводить нові правила на своєму сайті. Тепер компанія планує додавати рекламні вставки у кожен ролик, який завантажений на їх платформу. При цьому з творцями відео, які не є партнерами компанії, ділитися грошима в YouTube не мають наміру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини