Головна Новини Суспільство права людини Яким чином вакцинований українець зможе потрапити до Італії: причини в'їзду
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким чином вакцинований українець зможе потрапити до Італії: причини в'їзду

Україна відсутня у переліку країн категорії D

29 січня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

На сайті Міністерства закордонних справ Італії зявилося повідомлення про те, що уряд цієї країни продовжив до 15 березня заборону на в'їзд до держави для громадян України. Ця заборона, повідомляє suspilne.media, стосується навіть тих українців, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу.

Яким чином вакцинований українець зможе потрапити до Італії: причини в'їзду

Італія - фото із відкритих джерел

Річ у тім, що згідно з оновленими даними, Україна відсутня у переліку країн категорії D, громадяни яких можуть відвідувати територію Італії з будь-якою метою. Тож з 1 лютого до 15 березня поточного року Україна й надалі належатиме до країн категорії E, для яких можливий в'їзд до Італії лише з поважної причини. Виключення зроблять лише для українців, які мають посвідку на проживання в Італії, їдуть з офіційним працевлаштуванням, для лікування або навчання чи мають "підтверджені та стабільні" особисті стосунки з громадянами Італії.

Водночас Італія спростила правила в'їзду з країн категорії C (країни Шенгенської зони). Громадянам цих країн не потрібно буде надавати негативний тест за наявності вакцинації.

Для довідки:

Італія на період з 16 грудня 2021 року до 31 січня 2022 року заборонила в’їзд до країни навіть вакцинованим проти коронавірусу громадянам України. Такі обмеження італійський уряд країни запровадив через поширення більш заразного штаму "Омікрон".

30 грудня уряд Італії анонсував нові обмеження для громадян, які не зробили щеплення проти COVID-19, на тлі зростання захворюваності через поширення штаму "Омікрон".

5 січня Італія запровадила обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для людей віком від 50 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" – захворюваність на Омікроном б'є всі рекорди: Ляшко розповів, чи чекати локдауна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини