Головна Новини Суспільство права людини Вперше в Запоріжжі люди вийшли на марш на підтримку ЛГБТ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в Запоріжжі люди вийшли на марш на підтримку ЛГБТ

Підготовка до маршу рівності в Запоріжжі тривала більше шести місяців

20 вересня 2020, 20:58 comments1725
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 20 вересня, в Запоріжжі вперше з дня заснування міста пройшов мирний марш на підтримку сексуальних меншин. Про це повідомляє міський сайт Запоріжжя .

Вперше в Запоріжжі люди вийшли на марш на підтримку ЛГБТ

Відзначається, що до цього прайду люди готувалися задовго до його початку, поліція охороняла людей, але в цілому, акція пройшла без інцидентів.

У строю з райдужними прапорами і яскравими плакатами йшли близько п'ятисот людей, всі вони скандували про рівність сексуальних уподобань.

"На жаль, поки в нашому місті, і в Україні в цілому немає культури, немає розуміння про геїв і лесбійок, як про самих звичайних людей з такими ж якостями як у людей з гетеросексуальними поглядами на партнера. Ми регулярно стикаємося з випадками дискримінації, банальних образ і ганебним прізвиська на адресу наших співгромадян, які мають сміливість любити так, як їм хочеться ", — розповіла одна з організаторів прайду і член правозахисної організації  "Наш світ".

Також вона додала, що по всій країні регулярно відбуваються випадки фізичного насильства над ЛГБТ-представниками, але ті, як правило, не звертаються із заявами в поліцію, побоюючись розголосу і продовження тиску.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колона з українців вперше взяла участь в масштабному нью-йоркському ході за права сексуальних меншин і одностатевих пар, який проходить ежегожно.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини