Головна Новини Суспільство права людини Власник облікового запису в соцмережах несе відповідальність за коментарі третіх осіб - ЄСПЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Власник облікового запису в соцмережах несе відповідальність за коментарі третіх осіб - ЄСПЛ

ЄСПЛ розглядав справу про межі відповідальності акаунтів в соціальних мережах через неприйнятні коментарів третіх осіб під постами

9 вересня 2021, 16:28
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вперше Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вказав, що власник аккаунта в соціальних мережах має особливі обов'язки по контролю за змістом коментарів третіх осіб під постами. Про це повідомила суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська на своїй сторінці в Facebook.

Власник облікового запису в соцмережах несе відповідальність за коментарі третіх осіб - ЄСПЛ

Facebook. Фото: IXBT.

За словами судді, ЄСПЛ розглядав справу про межі відповідальності аккаунтів в соціальних мережах через неприйнятних коментарів третіх осіб під постами.

Заявником виступив французький депутат місцевого рівня і кандидат на вибори в парламент. Він був засуджений за розпалювання ворожнечі. Річ у тому, що він негайно не видалив в найкоротший час повідомлення третіх осіб з мовою ненависті під своїм постом в соціальній мережі Facebook, в якому він критикував свого політичного опонента.

Мова ненависті стосувався мусульманської громади, яка в коментарях була асоційована зі злочинністю в місті і прирівняна до групи "наркоторговців і повій".

На думку суду, оскільки заявник свідомо створив відкриту сторінку в соціальній мережі і дозволивши таким чином своїм друзям залишати на ній коментарі, то був зобов'язаний стежити за їх змістом.

Крім того, він не міг не знати, що його повідомлення, швидше за все, приверне коментарі політичного характеру, які повинні були ретельніше відстежуватися їм.

Суд не побачив порушення Конвенції в засудженні заявника, який не видаляв відповідні коментарі протягом шести тижнів

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло тому, що глава Міністерства юстиції України висловив свою думку стосовно позову РФ проти України. Денис Малюська вважає, що Росія сплутала Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) з шоу на російському телебаченні. При цьому міністр підкреслив, що "зовсім безглуздим" такий вчинок Москви назвати не можна. Однак, з юридичної точки зору, впевнений Малюська, Росію чекає поразка. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Facebook буде видаляти контент, пов'язаний з "Талібаном". За словами представника компанії, рух "Талібан" визнано терористичним. Тому працівники Facebook будуть моніторити соцмережі і видаляти неприйнятний контент, який має відношення до терористів. Для моніторингу ситуації у компанії є фахівці, які володіють мовами дарі і пушту, які знайомі зі стилістикою місцевої мови в Афганістані. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини