Головна Новини Суспільство права людини Витратили майже 100 млн грн, а води немає: чому не відновили водопостачання у Донецькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

Витратили майже 100 млн грн, а води немає: чому не відновили водопостачання у Донецькій області

У Держаудитслужбі вказали на неефективне використання коштів

13 вересня 2024, 17:56
Поділіться публікацією:

В Україні продовжують відновлювати об'єкти, пошкоджені та зруйновані окупантами. Однак не всі витрати на роботи та обладнання є ефективними. Трапляється, що придбані комплектуючи на сотні мільйонів гривень так і не використовуються. І це у час, коли на рахунку у держави має бути кожна гривня. У Держаудитслужбі виявили неефективні витрати на ремонт водогону, повідомляє портал "Коментарі".

Витратили майже 100 млн грн, а води немає: чому не відновили водопостачання у Донецькій області

Ілюстративне фото

У службі повідомили, що Департамент житлово-комунального господарства Донецької ОДА закупив обладнання для відновлення зруйнованої обстрілами системи водопостачання та водовідведення у місті Святогірськ. Вартість закупівлі коштувала майже 100 млн грн, однак обладнання в експлуатацію так і не ввели. 

“Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області з’ясували, що після масштабних руйнувань водогону профільний департамент придбав модульні очисні споруди та насосну станцію у приватного підприємства "ПОЛІ", яке стало переможцем закупівель”, — повідомили у Держаудитслужбі.

У невикористанні обладнання винна компанія-постачальник, адже вона не виконала всі умови договору. Компанія не провела пусконалагоджувальні роботи для забезпечення правильного функціонування всіх вузлів споруд, та не надала виконавчі схеми щодо підключення до зовнішніх інженерних мереж.

До того ж Святогірська міська військова адміністрація, як з'ясувалося, не мала інформації про те, чи є на території громади свердловини, до яких планувалося підключення обладнання для водопостачання.

Аудитори намагалися провести зустрічну звірку на ПП “ПОЛІ”, однак за вказаною адресою приватне підприємство знайти не вдалося. 

Про результати перевірки поінформовано правоохоронні органи.

“Аудитори надіслали департаменту Донецької ОДА вимогу щодо забезпечення ефективного використання обладнання для відновлення водогону. Адже без водопостачання неможливо провести наступний опалювальний сезон”, — зазначили у Держаудитслужбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які порушення виявили при ремонті школи у Сумській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини