Головна Новини Суспільство права людини В яких країнах можна отримати громадянство одразу після народження
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких країнах можна отримати громадянство одразу після народження

Коли дитина народжується на території цих країн, вона має право на отримання громадянства.

20 травня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

В епоху глобалізації питання громадянства набувають особливої актуальності. Особливо цікавою є політика jus soli (права ґрунту), яка передбачає автоматичне надання громадянства будь-якій дитині, народженій на території країни. Нижче наведено список із п'яти країн, де ця політика активно застосовується.

В яких країнах можна отримати громадянство одразу після народження

Яка країна надає громадянство при народженні дитини?

Сполучені Штати Америки

У США будь-яка дитина, народжена на території країни, стає громадянином, згідно з 14 поправкою до Конституції. Винятки включають дітей іноземних дипломатів, які перебувають у США по службі, оскільки вони не підкоряються юрисдикції країни.

Канада

Аналогічно США, Канада надає громадянство всім дітям, народженим її території, крім дітей дипломатів. Немає потреби у додаткових процедурах чи заявах.

Бразилія

Бразильське законодавство надає громадянство всім, хто народився біля Бразилії. Це положення підтримується статтею 12 Конституції. Тут також не потрібні додаткові процедури.

Аргентина

В Аргентині право на громадянство під час народження гарантоване Конституцією. Винятки чи додаткові вимоги відсутні, що робить процес отримання громадянства автоматичним всім народжених країни.

Мексика

Мексиканська Конституція також передбачає автоматичне надання громадянства будь-якій людині, народженій на території Мексики. Для підтвердження громадянства може бути потрібна реєстрація в цивільному реєстрі, але сам факт народження надає всі необхідні права.

У цілому нині, у країнах із принципом jus soli (права грунту) процес отримання громадянства максимально спрощений і вимагає від батьків виконання складних умов чи процедур. Це підкреслює відкритість та привабливість цих країн для мігрантів та сприяє створенню мультикультурного суспільства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини