Головна Новини Суспільство права людини В Україні влітку звільнять понад тисячу ув'язнених. Хто підпадає під амністію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні влітку звільнять понад тисячу ув'язнених. Хто підпадає під амністію

Амністія приурочена до 30-ї річниці Незалежності України та торкнеться майже 1,2 тисяч осіб

6 липня 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

В Україні незабаром має бути оголошена чергова амністія. Як повідомили сьогодні в новинному центрі Верховної Ради України, Комітет з питань правоохоронної діяльності ухвалив за основу законопроєкт № 5249 і рекомендував його затвердити в парламенті. Законопроєктом пропонується оголосити амністію соціально незахищеним категоріям: дітям, жінкам, чоловікам, які мають неповнолітніх дітей на утриманні, ув'язненим-інвалідам всіх груп, хворим на туберкульоз, рак, учасникам бойових дій і пенсіонерам.

В Україні влітку звільнять понад тисячу ув'язнених. Хто підпадає під амністію

Літня амністія в Україні буде проведена до 30-ї річниці Незалежності, фото з відкритих джерел

При цьому будуть застосовуватися кілька критеріїв для застосування амністії. Зокрема, незначна суспільна небезпека вчиненого злочину, погані показники здоров'я засуджених, великий термін відбуття покарання. Рішення про амністію будуть застосовуватися судом індивідуально по кожному ув'язненому.

Згідно з даними Міністерства юстиції, в разі затвердження законопроєкту, попередньо повинні будуть звільнені з місць позбавлення волі 1046 осіб. Для ще 135 засуджених, які отримали умовний термін обмеження волі або інше покарання, не пов'язане з позбавленням волі, термін покарання, який залишився, буде скорочений наполовину.

Амністія не буде поширюватися на злочинців, яким смертна кара була замінена позбавленням волі, які мають дві або більше судимості за заподіяння умисних тяжких та особливо тяжких злочинів, засуджених за вчинення терактів, бандитизм, злочини проти нацбезпеки, умисне вбивство за обтяжуючих обставинах, корупціонерів.

У Мін'юсті вирішили доповнити законопроєкт статтями про незастосування амністії щодо порушників правил дорожнього руху, чиї дії спричинили смерть людей, алкоголіків і наркоманів, які вчинили тяжкий злочин у стані сп'яніння, осіб, засуджених за прояв домашнього насильства, педофілів і осіб, які жорстоко поводилися з тваринами.

Раніше "Коментарі" писали, наскільки виправдана амністія в Україні в умовах карантину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини