Головна Новини Суспільство права людини В Україні вирішили істотно спростити життя вимушеним переселенцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вирішили істотно спростити життя вимушеним переселенцям

Внутрішньо переміщені особи з Донбасу та АР Крим отримають нову пільгу

2 вересня 2021, 09:56 comments1815
Поділіться публікацією:

В Україні вирішили істотно спростити життя вимушеним переселенцям

Донбас, фото з відкритих джерел

На цьому тижні наберуть чинності поправки до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб". Про це повідомляється на сайті Офісу Президента України.

Відповідно до тексту Закону в новій редакції, вимушені переселенці з тимчасово-окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також анексованої АР Крим з 5 вересня повністю звільняються від відповідальності за порушення будь-яких грошових зобов'язань — кредитних договорів, договорів позики та інших.

Це означає, що стосовно внутрішньо переміщених осіб не зможуть застосовуватися заходи з конфіскації майна, примусове стягнення штрафів і пені, а також їх безпосереднє нарахування. Вимога одноразового погашення банківських та інших боргів перед фінансовими установами також перейде за межу закону.

Перерахунок заборгованостей по кредитах повинен буде здійснюватися кредиторами, не пізніше ніж через сім днів після письмового звернення про його необхідність від боржника з числа внутрішньо переміщених осіб.

Звідси виникає логічне запитання: "Якщо боржники перестануть відповідати за невиконання грошових зобов'язань, то хто платитиме за рахунками?" Відповідь на нього викладено в нормах і принципах міжнародного права, згідно з якими такі зобов'язання повністю покладаються на країну-окупанта, тобто, в такому випадку на Російську Федерацію.

Раніше "Коментарі" проаналізували, що в Україні змінилося для 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб Донбасу і Криму за перший рік роботи президента Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Оксана

2 вересня 2021, 11:27

И еще не известно, как бы вы устроили свою жизнь в подобных обстоятельствах, и как бы вы смывались и с чем), судя по вашему комментарию, пошли с протянутой рукой под Раду! Прикусите язык!

Оксана

2 вересня 2021, 11:24

андрей, а с чего вы решили, что переселенцы не имеют работы? В моем кругу ( и я в том числе) переселенка. При чем на державу никто не надеется, у всех есть работа, и многие уже купили квартиры (без ипотеки попрошайничества у государства). Поэтому нищих поберушек ищите в зеркале! Донецкие никогда не были поберушками!

андрей

2 вересня 2021, 09:16

ну и? На Востоке и в Крыму у них осталась какая то недвижимость или родственники ! Не всеже смылись на украину! Вот они и будут расхлебывать!А кто здесь из переселенцев здесь живет не смогут им помочь так как не имеют работы .А кто работает тому хватает на хлеб и только! Так что дорогэньки предатели остались вы нищими поберушками!


Новини