Головна Новини Суспільство права людини В Україні цифровізують процеси військово-лікарської комісії: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні цифровізують процеси військово-лікарської комісії: деталі

Міністерство цифрової трансформації, Міноборони, Мінсоцполітики та Мінветеранів розробили план з цифровізації військово-лікарської комісії.

31 січня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Це має допомогти побороти бюрократію в армії, написав у соцмережі Telegram віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

В Україні цифровізують процеси військово-лікарської комісії: деталі


“Зараз процеси ВЛК зовсім не цифровізовані. Поранені бійці вимушені проводити час у чергах, ходити до різних інституцій, збирати купу паперових документів. І це все для того, щоб підтвердити поранення. Потім комісія дає експертний висновок, що робити військовому після поранення: звільнятись зі служби, переводитись на іншу посаду чи повертатись до частини для продовження служби”, — написав міністр.


Він навів приклад, коли військового поранили під Бахмутом, згодом евакуювали до київського шпиталю на реабілітацію. Після лікування бійцю потрібно повертатися до своєї частини, щоб отримати паперове направлення на ВЛК, за тим зібрати купу документів, необхідних для проходження ВЛК, яка взагалі може бути в іншому місті. І такий "квест" треба проходити, навіть якщо військовому ампутували руку або ногу, обурився Федоров. 


"Команда Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики та ГО "Правозахисний для військовослужбовців "Принцип" розробили план з цифровізації військово-лікарської комісії. Електронний документообіг скоротить черги. Автоматизація процесів знизить навантаження на поранених героїв", — додав міністр цифрової трансформації України. 


За його словами, це лише невелика частина з того, що потрібно цифровізувати у військовій сфері. 


"Наші військові гідні отримувати людяні послуги. Саме завдяки їм можемо далі працювати та цифровізувати", — підкреслив топ-чиновник. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини