Головна Новини Суспільство права людини В Україні 31 січня починають відсторонювати невакцинованих медиків: скільки лікарів будуть без роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні 31 січня починають відсторонювати невакцинованих медиків: скільки лікарів будуть без роботи

Невакцинованих медиків, комунальників і чиновників відсторонятимуть від роботи з 31 січня

31 січня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 31 січня, набуває чинності Наказ міністерства охорони здоров’я №2664, який дозволяє відстороняти від роботи без збереження заробітної плати працівників медичних, комунальних закладів та органів місцевого самоврядування. Про це нововведення було повідомлено ще наприкінці листопада минулого року, аби дати час усім, хто ризикує потрапити під відсторонення, вакцинуватись. Про це повідомляє портал "Коментарі".

В Україні 31 січня починають відсторонювати невакцинованих медиків: скільки лікарів будуть без роботи

Відсторонення медиків від роботи без збереження зарплати. Фото з відкритих джерел

За попередніми підрахунками, відсьогодні, медичні заклади можуть лишитись без десятків тисяч медичних працівників. Раніше "Коментарі" писали, що очільник МОЗу Віктор Ляшко заявляв, що в Україні проти коронавірусу вакциновано понад 80% медичних працівників, а в ковідних закладах та у ланці екстреної медичної допомоги ця цифра досягає майже 100%. А найменше вакцинуються працівники серед первинної ланки — педіатри, терапевти. Проте МОЗ зробить виняток для тих медиків, які мають протипоказання до вакцинації, і не буде їх відстороняти. 

"Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього", — йдеться на сайті міністерства.

Нині, до прикладу, лише в одній Рівненській області підлягають відстороненню близько 8 тисяч медиків. Про це днями журналістам заявив  директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської ОДА — Олег Вівсянник.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як на відсторонення реагують деякі лікарі. Так, у мережі Facebook лікар-анестезіолог з Рівного Павло Сільковський написав, що готовий би був теоретично проходити ПЛР-тестування щоразу перед чергуванням, але такої опції законодавство не передбачає, вимагають саме вакцинації.

"Враховуючи те, що з нового року моя лікарська зарплата має складати більше 20 тис грн, я міг би собі дозволити робити тести кожного разу, коли йтиму на чергування в лікарню. І таким чином довести свою безпечність. Але навіть такої опції в наказі немає. Лише вакцинація, ефективність якої в умовах нових штамів є сумнівною", — написав лікар.

Читайте також: Інфекціоніст розповіла, чи доведеться вакцинуватися від COVID-19 все життя




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

31 січня 2022, 13:34

Уже некоторые страны отказываются от обязательной вакцинации, ввиду их неэффекивности, а у нас всё ограничивают!))


Новини