Головна Новини Суспільство права людини В ООН підготували доповідь про масові катування в анексованому Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН підготували доповідь про масові катування в анексованому Криму

Члени моніторингової місії ООН шукають шляхи для вирішення повсюдного порушення прав місцевого населення Криму під контролем Росії

26 серпня 2020, 21:22
Поділіться публікацією:

Моніторингова місія Організації Об'єднаних націй в Криму заявила про результати дослідження, які підтверджують сотні фактів психологічного, фізичного та кримінального тиску на політичних в'язнів на включеному півострові. Про це міжнародне відомство повідомила на своїй сторінці в Facebook.

В ООН підготували доповідь про масові катування в анексованому Криму

Так, за інформацією від місії, силові структури в Севастополі і інших кримських містах систематично проводять незаконні затримання громадян, насильно утримують в казематах і не допускають до них адвокатів.

"Незаконні і довільні затримання і тримання під вартою, затяжні судові процеси, відсутність доступу до адвоката, тортури і жорстоке поводження, а також відсутність ефективних засобів правового захисту — поширені порушення прав людини, які відбуваються в контексті кримінальних проваджень і процесів, пов'язаних з конфліктами на сході України і в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, тимчасово окупованих Російською Федерацією", — зазначено в повідомленні ООН.

Відзначається, що дані отримані з тривалого вивчення і прямих інтерв'ю з жертвами політичного режиму на півострові.

Правозахисники запрошують до онлайн-трансляції з доповіді, який предметно розкриває складну правову обстановку по відношенню до випадкових ув'язнених і шляхи надання їм фахової юридичної допомоги.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для українців найбільше значення серед усіх досягнень державної влади залишається повернення полонених з територій, підконтрольних Росії, додому, в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини