Головна Новини Суспільство права людини В Одесі проведуть ЛГБТ-ходу: коли відбудеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі проведуть ЛГБТ-ходу: коли відбудеться

Із 24 по 29 серпня в Одесі пройде фестиваль квір-культури «Одеса Прайд-2021»

11 серпня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:

Представники українського ЛГБТ-суспільства готуються до проведення своєрідного "місяця гордості" в Одесі. Всі дійства, заплановані "Одеса Прайд", який є фестивалем квір-культури, пройдуть протягом декількох днів — 24-29 серпня, повідомляє місцеве видання "Думська".

В Одесі проведуть ЛГБТ-ходу: коли відбудеться

Наприкінці серпня в Одесі відбудеться ЛГБТ-хода. Фото: Інформатор.юа

Організаторами прайду стали представники громадської організації "Гей-альянс Україна". За їхньою інформацією, одним із завершальних акордів фестивалю стане невелика хода ЛГБТ-активістів. Її проведення заплановане на суботу, 28 серпня.

Як повідомляють в "Гей-альянс Україна", дійство повинне вийти більш яскравим і мати масштаби дещо більші, ніж у попередні роки. При цьому активісти щиро розраховують, що правоохоронці будуть тісно співпрацювати з організаторами фестивалю.

Подібна стурбованість щодо додаткової охорони не дивує, адже минулого року радикальні члени ГО "Традиція і порядок", яка виступає проти ЛГБТ в Україні, зірвали проведення так званого "ланцюжка підтримки". Відзначимо, що одеські судді й досі розглядають справу проти поліцейських, які жодним чином не перешкоджали діям радикалів.

"Одеса Прайд" є вже традиційним ЛГБТ-фестивалем, що проходить в одному із найвідоміших курортних міст України. Кожен захід, запланований у його межах, носить виключно інформативний, культурно-освітній або ж навіть правозахисний характер. Учасники ходи завжди підкреслюють, що налаштовані мирно і не бажають ніяких конфліктів з інакомислячими людьми.

В "Гей-альянсі" відзначають, що із допомогою одеського Прайда сподіваються привернути увагу громадськості до незахищеності людей в Україні.

"Використовуючи майданчики "Одеса Прайд-2021", ми хочемо говорити про проблему насильства і безпечне, вільне життя в Україні не тільки для ЛГБТ, але і для всіх людей: для жінок, дітей, людей з інвалідністю, людей похилого віку, представників різних етнічних груп і професій, для кожного", — підкреслюють активісти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українці звернулися до президента Зеленського з проханням про легалізацію одностатевих шлюбів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому представники квір-спільноти Іспанії виступають проти членства одного з українських футболістів у їхніх спортивних клубах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини