Головна Новини Суспільство права людини В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото

Територія в’язниці в ДНР, як і варто було очікувати, обнесена колючим дротом

27 січня 2021, 12:40 comments2760
Поділіться публікацією:

У Мережі з’явилися фото із в’язниці "Ізоляція", що розташована на території так званої "ДНР". Вважається, що знімки розмістив хтось із адміністрації "закладу", повідомляє Telegram-канал "Украина в шоке".

В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото

В’язниця має назву "Ізоляція". Фото ілюстративне: www.chalabala.cz

На фото можна побачити не лише зовнішній вигляд в’язниці, а й "інтер’єр" окремих камер. Саме в цих застінках бойовики "ДНР" тримають та катують полонених, зокрема й військових.

Умови, звичайно, жахливі. З бодай якихось меблів — старі стільчики та стіл, а також саморобні ліжка. Хоча ліжками це назвати важко: важкі кам’яні брили, застелені поганенькими матрацами. Довкола доволі брудно і, вочевидь, сиро.

В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото - фото 2
В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото - фото 3
В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото - фото 4
В Мережі показали, як виглядає в’язниця «ДНР»: моторошні фото - фото 5

Справжність фотографій уже підтвердив український письменник та журналіст, а також колишній полонений "ДНР" Станіслав Асєєв. Саме він висловив думку про те, що знімками поділився хтось із "верхівки" адміністрації "Ізоляції".

Варто зазначити, що бойовики самопроголошеної "ДНР" влаштували в’язницю на території колишнього арт-центру. Ще раніше на цьому місці розташовувався завод ізоляційних матеріалів. Мистецький фонд "Ізоляція" був заснований Любов’ю Михайловою, донькою директора заводу часів СРСР. Цікаво, що свого часу на території арт-центру розміщували свої роботи світові митці: Данієль Бюрен, Борис Михайлов, Раваель Лозано-Хеммер тощо.

Утім влітку 2014 року територію "Ізоляції" було захоплено російськими військовими, які стверджували, що приміщення використають для зберігання гуманітарних вантажів. Також "влада" "ДНР" поширювала фейки, ніби в арт-центрі раніше займалися пропагандою порнографії, що "розбещує слов’ян".

Як раніше повідомляли "Коментарі", екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак вважає, що ватажка терористів "ДНР" Дениса Пушиліна можуть ліквідувати, так само як і його попередника Олександра Захарченка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь

29 січня 2021, 13:25

Мабуть там, де й росiйськi війська на Донбасі - батарейка сiла.

имя

28 січня 2021, 12:05

э, а хде тюрьма?


Новини