Головна Новини Суспільство права людини В “Дії” стартує рекрутинг: набиратимуть юнаків з 18 років навіть без ВЛК
commentss НОВИНИ Всі новини

В “Дії” стартує рекрутинг: набиратимуть юнаків з 18 років навіть без ВЛК

В “Дії” реалізують проєкт рекрутингу

сьогодні, 20:04
Поділіться публікацією:

Громадяни можуть без звернення до ТЦК подати заявку на військову службу. Кабмін  затвердив пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо реалізації експериментального проєкту з електронного рекрутингу громадян через портал "Дія". Проєкт реалізовуватимуть протягом найближчих двох років. Про це портал “Коментарі” з посиланням на інформацію представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука.

В “Дії” стартує рекрутинг: набиратимуть юнаків з 18 років навіть без ВЛК

Ілюстративне фото

Відповідно до умов проєкту, учасниками експериментального проєкту можуть стати громадяни України віком від 18 до 55 років, які:

- мають реєстраційний номер облікової картки платника податків,

- не проходять військову службу у Збройних Силах, інших військових формуваннях, утворених відповідно до закону, правоохоронних органах спеціального призначення, Службі безпеки чи розвідувальних органах,

- не призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та виявили бажання взяти участь в експериментальному проєкті. 

Повідомляється, що учасники зможуть обрати військову частину та спеціальність, а також подати заяву на службу за контрактом через портал або мобільний додаток "Дія". При цьому виключається необхідність звернення до ТЦК та проходження військово-лікарської комісії.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю "Карп'як на Суспільному" анонсував, що першими запрацюють підрозділи операторів ударних дронів. За його словами, система буде готова до запуску вже "впродовж кількох тижнів". Наразі таких підрозділів в Україні налічується близько 200.

За словами Федорова, нова система надає можливість гарантовано потрапити саме в обраний підрозділ, що мінімізує ймовірність переведення до інших військових формувань. 

"У кілька кліків людина може приєднатися до бажаного підрозділу. З фактично підписаним контрактом вона відразу приходить на базу військової підготовки без ризику бути відправленою в інший підрозділ", – пояснив міністр.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, яке майно арештують першочергового при несплаті штрафу від ТЦК. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини