Головна Новини Суспільство права людини Українцям пояснили, як швидко можна змінити ім'я, прізвище та по-батькові
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям пояснили, як швидко можна змінити ім'я, прізвище та по-батькові

Міністерство юстиції зробило покрокову інструкцію

27 жовтня 2020, 11:25
Поділіться публікацією:

Кожен українець, який досяг 16-річного віку, може змінити ім'я, прізвище та по батькові, згідно з чинним законодавством. Міністерство юстиції України на своїй сторінці в Фейсбуці розповіло, що для цього потрібно зробити.

Українцям пояснили, як швидко можна змінити ім'я, прізвище та по-батькові

За даними джерела, існує три варіанти, коли можна змінити прізвище і по батькові. Наприклад, в разі усиновлення, його скасування або визнання недійсним. Також зміни в паспортних даних можуть статися при реєстрації шлюбу, його розірвання або визнання недійсним. Ще один випадок пов'язаний з батьківством. Якщо батько особи (яка досягла 14 років і бажає змінити по батькові) змінив своє ім'я або відомості про нього, як про батька, вилучені з актового запису про народження.

Заява про зміну імені приймає і веде відділ державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання. Якщо ж громадянин України на постійній основі живе за кордоном, то ця функція покладається на дипломатичне представництво або консульську установу України.

Людина може отримати відмову в зміні паспортних даних в чотирьох випадках. Наприклад, в разі здійснення відносно заявника кримінального провадження або його перебування під адміністративним наглядом або наявність судимості, яку не погашено або не знято. Також відмова буде отримано при зверненні правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника. І останнє — якщо заявник надав неправдиві дані.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Періс Хілтон вже вибрала ім'я для дочки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини