Головна Новини Суспільство права людини У ТЦК розповіли, якими спальними мішками забезпечують бійців
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК розповіли, якими спальними мішками забезпечують бійців

Спальники нового зразка доставили в центри забезпечення

сьогодні, 16:10
Поділіться публікацією:

У Тернопільському обласному ТЦК та СП розповіли про зміни у постачанні речей для українських військових, повідомляє портал “Коментарі”.

У ТЦК розповіли, якими спальними мішками забезпечують бійців

Фото Тернопільського обласного ТЦК та СП

За даними обласного ТЦК, першу партію нових спальників вже доставили на Об'єднані центри забезпечення Збройних сил України. Решту буде поставлено до кінця 2024 року.

У центрі комплектування розповіли, що нові спальники мають кілька переваг, порівняно з попередніми:

  • менша вага;

  • модульна система;

  • водовідштовхувальний чохол;

  • покращені властивості при різних температурних умовах.

“Модульна система спальних мішків передбачає наявність трьох частин: внутрішнього спальника, вкладки та зовнішнього водовідштовхувального чохла.

Також для зменшення об’єму виробу передбачено використання компресійного мішка, який можна додатково стягнути й прикріпити зовні до наплічника”, — зазначили у ТЦК.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Тернопільська міськрада на закритих торгах закупила 4500  спальників без належно підтвердженої якості.

Тернопільська міська рада закупила 4500  спальних мішків на виконання заходів програми захисту населення від надзвичайних ситуацій. Потім передала їх на зберігання в освітні заклади міста. Спеціалісти Держаудитслужби виявили, що закупівлю провели шляхом підписання договору з ТОВ без застосування відкритих торгів. Приватному постачальнику перерахували за товар бюджетні кошти на суму понад 12 млн гривень.

Тернопільська міськрада намагалася оскаржити в місцевому суді вимогу Держаудитслужби, однак суд апеляційної інстанції відмовив у задоволенні позову тернопільських чиновників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини