Головна Новини Суспільство права людини У ТЦК називають “бусифікацію” міфом: як оцінюють мобілізацію на вулиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК називають “бусифікацію” міфом: як оцінюють мобілізацію на вулиці

У ТЦК переконані, що працівники не порушують закон під час мобілізації на вулиці

сьогодні, 15:20
Поділіться публікацією:

В мережі інтернет багато відео про силову мобілізацію військовозобов'язаних, коли працівники ТЦК силоміць затягують чоловіків до автомобілів. Українці дави визначення такій роботі — “бусифікація”. Однак представники ТЦК зазначають, що мобілізація проводиться в рамках закону, а відео не повні и компрометують працівників центрів комплектування. Про це заявив начальник мобілізаційного відділу Харківського ОТЦК та СП Сергій Романенко на брифінгу, повідомляє портал "Коментарі".

У ТЦК називають “бусифікацію” міфом: як оцінюють мобілізацію на вулиці

Фото з відкритих джерел

За його словами, представники центрів діють у рамках закону. Він переконаний, що відео силової мобілізації не повні та компрометують представників РТЦК.

"Я скажу, що це більше міф, тому що я також дивлюся ролики, які є в інтернеті. Я можу запевнити всіх, що всі РТЦК діють в рамках закону. Вони спілкуються з людьми, вони пояснюють і сповіщають на вулиці. Також зі всіма представниками є Національна поліція, яка не дозволяє порушувати законодавчі акти і громадський порядок. Відео, яке я теж побачив, я можу вас запевнити, що воно не повне і ті моменти, які виникають з представниками РТЦК, залишається тільки те, що може скомпрометувати самих представників РТЦК", — зазначив представник ТЦК.

Нагадаємо, у Харківському ТЦК пояснили, чому військовозобов'язані не хочуть оновлювати дані попри великі штрафи. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні зміняться правила мобілізації. Кабінет Міністрів України дозволив військовим частинам проводити мобілізацію без ТЦК. Військові частини можуть мобілізувати резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини