Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, що країна очікує від українців за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що країна очікує від українців за кордоном

У чому полягає необхідність створення Міністерства повернення українців

10 вересня 2024, 17:56 comments3344
Поділіться публікацією:

Україну цікавить повернення громадян, які перебувають за кордоном, а також їхня підтримка країни. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів на пресконференції, повідомляє портал "Коментарі”. 

Стало відомо, що країна очікує від українців за кордоном

На питання про необхідність створення нового міністерства — Міністерства повернення українців, він зазначив, що ініціатива полягає у намаганні приділити окрему увагу усім 7,5 млн українців, які сьогодні перебувають за кордоном.

За словами очільника уряду, українців важливо змотивувати на повернення в Україну. “Попри те, що не усі будуть згодні повернутись — вони продовжують залишатись українцями, які підтримують країну внесками, донатами й часом протестами”, — зазначив Денис Шмигаль

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за словами Дениса Шмигаля, 100% всіх податків з державного бюджету витрачається на покриття потреб безпеки й оборони. Для фінансування невійськових видатків Україна залучила  майже 100 млрд доларів зовнішнього фінансування.

Щодо економії бюджету, то реструктуризація зовнішнього боргу дозволила заощадити 11,4 млрд доларів за наступні 3 роки. 

Також Україна отримала політичне рішення про використання 50 млрд доларів заморожених активів РФ. Україна має на меті домогтися конфіскації на свою користь усіх 300 млрд доларів.

А що буде з міжнародними програмами фінансування України читайте детальніше за посиланням.

Також прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про терміни індексації пенсій. Коли українські пенсіонери отримають збільшені пенсії, детальніше можна дізнатися тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини