Головна Новини Суспільство права людини Що таке громадянське партнерство, чим воно корисне та чи відрізняється від цивільного шлюбу - Жмеренецький
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке громадянське партнерство, чим воно корисне та чи відрізняється від цивільного шлюбу - Жмеренецький

"В Україні є проблема із запровадженням інституту громадянського партнерства", - Олексій Жмеренецький

12 січня 2022, 19:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:
















Народний депутат України та член МФО "Рівні можливості" Олексій Жмеренецький розповів про можливості членів ЛГБТ-спільноти для оформлення певного партнерства на законодавчому рівні, а також про те, чим відрізняється цивільний шлюб від громадянського партнерства. Своїми думками народний обранець поділився під час проведення круглого столу на тему "Нерівність у суспільстві".

Що таке громадянське партнерство, чим воно корисне та чи відрізняється від цивільного шлюбу - Жмеренецький

Олексій Жмеренецький

Олексій Жмеренецький нагадав, що у світі вже існує спеціальне юридичне поняття як громадянське партнерство. Це набір прав та обов'язків, які включені до інституту шлюбу, але для того, щоб не зіштовхувати різні групи стейкхолдерів, ці поняття розрізнені.

"Вони мають абсолютно той же набір прав та обов'язків, просто визначаються як два різні терміни та застосовуються до різних людей із різними критеріями й інтересами. Взагалі громадянське партнерство застосовується не лише до союзу представників ЛГБТ-спільноти, а також, наприклад, для людей похилого віку. Для того, щоб вони могли дбати один про одного, мати права доступу до палати, якщо людина захворіла, або мати ті самі права на наслідування майна тощо", — додав нардеп.

На думку Жмеренецького, громадянське партнерство є дуже корисним для широких груп стейкхолдерів визначенням. Його також не можна зводити тільки до ЛГБТ, тому що тоді завдається шкоди іншим стейкхолдерам. Слід розділяти ідеологію, релігійні почуття та конкретний набір прав та обов'язків, на які претендують певні соціальні групи.

"Один і той же набір прав та обов'язків може бути корисним для різних груп стейкхолдерів. В Україні ми маємо проблему із запровадженням інституту громадянського партнерства через те, що всі чомусь асоціюють інститут громадянського партнерства лише з ЛГБТ", — висловив свою думку народний обранець.

Також Олексій Жмеренецький пояснив, чим відрізняється громадянське партнерство від цивільного шлюбу.

"Цивільний шлюб не дає того ж набору прав. Лише у питанні судового процесу, коли ви претендуєте на поділ майна, так, але не у питаннях гуманітарних, здоров'я тощо. Тому так, в українському законодавстві не вистачає цього інституту", — наголосив Жмеренецький.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини