Головна Новини Суспільство права людини Режим Лукашенка звільнив журналіста, ось так він виглядає після виходу з тюрми
commentss НОВИНИ Всі новини

Режим Лукашенка звільнив журналіста, ось так він виглядає після виходу з тюрми

Білоруський журналіст Олег Груздилович вийшов на свободу.

22 вересня 2022, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Засуджений на 18 місяців виправних колоній білоруський кореспондент "Радіо Свобода" Олег Груздилович вийшов на свободу за суворою амністією. Він провів за ґратами дев'ять місяців і вже покинув Білорусь. Журналіст змінився до невпізнання. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Режим Лукашенка звільнив журналіста, ось так він виглядає після виходу з тюрми

Режим Лукашенка звільнив журналіста, він має жахливий вигляд. Фото з відкритих джерел

21 вересня вийшов на свободу 63-річний кореспондент "Радіо Свобода", засуджений до 18 місяців  колоній. Олег Груздилович півроку перебував у в'язниці міста Могильова, раніше три місяці сидів під вартою. Він вийшов за амністією, підписав відповідні документи, але заявив, що ні в чому не зізнався.

Після звільнення засуджений разом із дружиною виїхав до Литви. За словами директора інформаційного видання "Радіо Свобода" Джеймі Флая, Олег був змушений втратити у білоруській в’язниці кілька місяців свого життя, через неправомірне затримання. За словами Флая, він задоволений від того, Олег нарешті може бути тепер разом зі своєю дружиною та родиною на свободі.

Керівник "Радіо Свобода" також подякував міжнародним організаціям, які доклали зусиль для звільнення Олеги. Водночас представник Джеймі Флай зазначив, що "робота ще не завершена", а в білоруських колоніях є й інші журналісти, пов'язані з виданням, яким він керує.

У мережі з'явилися фото та відео звільненого в'язня. Інтернет-користувачі відзначають, що на його зовнішність сильно вплинули кілька місяців ув'язнення в Білорусі.

Проблеми Груздиловича почалися 16 липня 2021 року, коли білоруські служби зайшли в штаб-квартиру "Радіо Свобода" в Мінську. Тоді журналіста затримали на 10 діб, але звинувачення не висунули. Журналіста знову заарештували 23 грудня, звинувативши в діях, що порушують громадський порядок.

У березні Груздиловича засудили за нібито організацію та участь у масових заворушеннях влітку-восени 2020 року. Тоді в Білорусі пройшли масові протести, пов'язані з фальсифікацією виборів президента.

Раніше "Коментарі" повідомляли про презентацію в Білорусі першого вітчизняного ноутбука.

Також "Коментарі" писали про, те що деякі країни не підтримують російську платіжну систему "Мир".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини