Головна Новини Суспільство права людини Регулятор оштрафував три обленерго через графіки відключень на 85 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Регулятор оштрафував три обленерго через графіки відключень на 85 тисяч гривень

Перевірки дотримання графіків проводяться за зверненнями споживачів

18 січня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг здійснила позапланові виїзні перевірки на "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Волиньобленерго". Регулятор перевіряв діяльність компаній за листопад – грудень 2022 року і виявив, що ці підприємства порушували графіки відключень електроенергії споживачам. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на пресслужбу НКРЕКП. 

Регулятор оштрафував три обленерго через графіки відключень на 85 тисяч гривень

Фото: https://pixabay.com/


Згідно з повідомленням, було встановлено, що згадані обленерго розподіляли споживачів у графіках відключення “нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти”.


Як наслідок, регулятор прийняв рішення застосувати до "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Волиньобленерго" санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тисяч гривень. Крім того, НКРЕКП зобов’язала підприємства надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.


“За недотримання принципу недискримінаційності при застосуванні розвантажувальних відключень споживачів електричної енергії передбачена персональна відповідальність керівників ОСР (операторів систем розподілу — ред.) відповідно до положень Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" та Кодексу України про адміністративні правопорушення”, — нагадали у відомстві.


Тож НКРЕКП прийняла рішення про адміністративне покарання — накладення на керівників згаданих обленерго штрафу у розмірі 1700 грн.


“Коментарі” писали, що підприємства, що купують електроенергію з ЄС, будуть забезпечені безперебійним струмом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nerc.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини