Головна Новини Суспільство права людини Проблема домашнього насильства буде вирішена: Геращенко розповів про єдиний вихід
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблема домашнього насильства буде вирішена: Геращенко розповів про єдиний вихід

Геращенко розповів, як вирішити проблему домашнього насильства в Україні

12 серпня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Домашнє насильство — проблема, яка з року в рік лише збільшується, але є можливість це питання раз і назавжди закрити, якщо на державному рівні гарантувати можливість людям, які здійснюють такі злочини й страждають алкогольною та наркотичною залежністю отримувати лікування і реабілітацію коштом держави. Народні обранці разом з Міністерством внутрішніх справ і громадськими діячами вже напрацювали відповідний законопроєкт. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю порталу "Обозреватель" розповів колишній заступник глави МВС Антон Геращенко.

Проблема домашнього насильства буде вирішена: Геращенко розповів про єдиний вихід

Домашнє насильство. Фото з відкритих джерел

За його словами, в основному люди йдуть на насильство, коли втрачають контроль над собою, а це відбувається в основному після впливу якихось психотропних препаратів або ж через надмірно випитий алкоголь. Антон Геращенко зазначив, що підтвердженням цього є соціологічні опитування, результати яких свідчать про те, що більш ніж 70% випадків домашнього насильства скоїли люди, які спочатку вжили алкоголь або ж були під впливом наркотиків.

Геращенко зазначив, якщо законопроєкт буде прийнятий, то можна буде почати лікувати тих, хто вже скоїв злочин. Природно, що перш ніж почати таке лікування, має бути відповідне рішення суду.

Ексзамміністра зазначив, якщо законопроєкт набере необхідних 226 голосів у Раді, тоді будуть виділятися гроші на реабілітацію людей, які страждають алкогольною та наркотичною залежністю. Це істотно зменшить кількість випадків домашнього насильства в Україні.

Читайте на порталі "Коментарі" — домашнє насильство є одним з найбільш "замовчуваних" злочинів не тільки в Україні, а й в усьому світі. Депутати Верховної Ради нарешті підтримали посилення адміністративної відповідальності за вчинення такого роду насильства або ж злочинів за ознаками статі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктор Тор

12 серпня 2021, 16:02

Во,"Остапа понесло". Собрался лечить наркоманов и алкоголиков? Ну-ну. Деньги на ветер. Бесполезная для всех,кроме тех,кто будет дерибанить деньги,затея. Сначала надо изобрести лекарство,а потом и лечить.Все остальные "мантры"-обман.Не лечится оно,не лечится.Только человек с огромным желанием и волей может это прекратить,причем самостоятельно,без лечения.


Новини