Головна Новини Суспільство права людини Притулки і не тільки: держава виділить мільйони гривень для допомоги жертвам домашнього насильства
commentss НОВИНИ Всі новини

Притулки і не тільки: держава виділить мільйони гривень для допомоги жертвам домашнього насильства

З бюджету виділять субвенцію у розмірі понад 270 мільйонів гривень для облаштування необхідних притулків і центрів

10 серпня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

За участі Олени Зеленської та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля 9 серпня відбулася нарада з питань протидії домашньому насильству. Про це повідомляють у пресслужбі Офісу президента.

Притулки і не тільки: держава виділить мільйони гривень для допомоги жертвам домашнього насильства

Нарада з питань протидії домашньому насильству, фото Офісу президента

В Україні чимало громадян потерпають від домашнього насильства, але раніше їм не було куди піти. Тепер планується створити цілу мережу служб підтримки, що будуть діяти в кожному регіоні. До мережі увійдуть притулки, центри надання допомоги, консультативні служби. Також за кошти субвенції відкриють гарячі лінії, щоб потерпілі могли звертатися за допомогою. На виклики виїжджатимуть мобільні бригади притулків.

Всього планується виділити 274,2 мільйона гривень. За ці кошти проведуть ремонти приміщень для притулків і центрів, закуплять офісну техніку, меблі, автомобілі для мобільних бригад, оновлять матеріально-технічну базу у 16 притулках, що вже працюють.

На території України будуть створені 28 притулків, 39 денних центрів, 58 консультативних служб і 40 мобільних бригад. Звертатися за допомогою до них зможуть особи, що постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Порядок надання коштів субвенції обласним адміністраціям вже схвалено Кабінетом міністрів. Однак основну діяльність із запровадження цієї мережі буде проводити влада на місцях.

"Критичним залишається питання залученості місцевих органів самоврядування та громад. Адже саме посадовці у громадах, сільських, селищних радах мають тримати на щоденному контролі ситуацію і забезпечувати своєчасне та ефективне вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на ввірених їм територіях", — наголосив Денис Шмигаль.

Як повідомляв портал "Коментарі", відповідальність за домашнє насильство посилили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини