Головна Новини Суспільство права людини Порнографічні діпфейкі - в соцмережах поширюються фейкові фото оголених користувачів-жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Порнографічні діпфейкі - в соцмережах поширюються фейкові фото оголених користувачів-жінок

У Sensity підрахували, що за рік жертвами публічного "роздягання" стали 104 852 жінки

21 жовтня 2020, 23:53
Поділіться публікацією:

У соціальних мережах стали активно поширюватися фейковий фотознімки оголених жінок. Жертвами цього явища стали понад 100 тисяч людей. Вони були оголені за допомогою технологій штучного інтелекту, а потім пересилалися через мобільний додаток Telegram. Про це повідомляє ВВС з посиланням на доповідь компанії Sensity, яка є експертом в кібербезпеки.

Порнографічні діпфейкі - в соцмережах поширюються фейкові фото оголених користувачів-жінок

Фото: Sensity

Попри те, що деякі з цих жінок "виглядали неповнолітніми", розповсюджувачі фото не бачать в цьому нічого поганого і називають це просто "розвагою".

У Sensity кажуть, що для отримання порнографічних зображень використовувався додаток "діпфейк бот" (deepfake bot).

Принцип його роботи досить простий — людина відсилає фотографію жінки боту, а у відповідь буквально протягом декількох хвилин отримує її непристойне зображення. Також відомо, що за допомогою програми можна створити порнографічне відео на основі зображень зірок і відомих людей.

За словами керівника Sensity Джорджіо Патрін, використання приватних фото є новим трендом. Так, кожен, хто має аккаунт в соцмережі, може стати жертвою зловмисників.

Також Патрін переконаний, що всупереч тому, що додаток було ліквідовано торік, серед користувачів поширюються його "сірі" версії.

Водночас, адміністратор "deepfake bot", відомий під ініціалом П., посилаючись на погану якість отриманих зображень, не бачить нічого поганого в його роботі.

"У світі є війни, хвороби та інші погані речі, які нам шкодять", — заявив він, спростовуючи той факт, що сервіс може завдати шкоди користувачам.

Крім того, за словами П., вони блокують користувачів, які намагаються створити через сервер дитячу порнографію. Він також заявив, що база зображень буде видалена.

За словами представників компанії Sensity, вони прийшли до висновку, що більшість користувачів цього додатка знаходяться на території Росії й СНД, адже з початком впровадження бота відбулася масована хвиля його реклами в російській соціальній мережі "В контакті" (VK).

Своєю чергою адміністратор VK спростовує дану інформацію: "Ми не дозволяємо публікувати такий контент, а також посилання і платформи, і блокуємо тих, хто поширює їх".

Відомо, що автори звіту, підготовленого компанією, поділилися своїми висновками з відповідними правоохоронними органами, однак не отримали відповіді.

Автор книги "Діпфейкі і Інфокаліпсіс" Ніна Шик, каже, що створення діпфейків поширене по всьому світу, в той час, як правоохоронці просто не встигають відстежувати розвиток технології, а законодавча система не готова до подібних викликів.

"Коли-небудь цей контент стане більш якісним, це лише питання часу. Кількість порнографії, виробленої за допомогою технології діпфейк, подвоюється кожні пів року", — говорить вона.

"Для жертв цієї технології це катастрофа. Це може повністю зруйнувати їхнє життя, оскільки вони відчувають себе скривдженими та приниженими", — підкреслює Шик.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Кабмін України вивчить питання обмеження роботи онлайн-сервісів з проросійською продукцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини