Головна Новини Суспільство права людини Польща виштовхує афганських мігрантів назад у Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща виштовхує афганських мігрантів назад у Білорусь

Гуманітарна катастрофа відбувається у таборах біженців на кордоні Польщі і Білорусі

30 вересня 2021, 13:47
Поділіться публікацією:

Організація Amnesty International заявила, що польські прикордонники виштовхують мігрантів з території Польщі назад у Білорусь. Це підтверджується супутниковими фотознімками, на яких видно, як групу осіб оточують кільцем і витісняють до кордону.

Польща виштовхує афганських мігрантів назад у Білорусь

Знімки біженців на кордоні Польщі та Білорусі - фото Amnesty International

Наприкінці серпня група з 32 афганців, серед яких була і 15-річна дівчина, звернулись до польського уряду щодо надання притулку. Протягом 5-ти днів їм мали створити прийнятні умови для проживання: надати їжу, воду, медичну допомогу. Натомість 18 серпня мігрантів примусово перемістили назад на кордон і ніяких умов створено не було.

На початку вересня польський уряд оголосив надзвичайний стан на територіях, прилеглих до кордону з Білоруссю. З цієї причини обмежено в'їзд журналістів та представників громадських організацій, які могли б допомогти прибулим відстояти свої права. Для того, щоб дізнатись, що ж відбувається на кордоні, дослідники Amnesty International використали 50 відео та фотографій, зроблених супутниками та з гелікоптера. Також збирались свідчення населення прикордонних територій. Зібрана інформація переконливо доводить, що дійсно були зміни у розташуванні групи біженців під тиском сторонніх осіб і дійсно, умови у імпровізованому таборі — нелюдські. 

Причини надзвичайного стану — неконтрольований потужний потік мігрантів з сусідньої країни. Прикордонникам ставиться завдання повертати перехоплених осіб назад до кордону. Між тим біженці живуть просто неба, тому вже 5 осіб померли, ймовірно, від переохолодження. 

Amnesty International наполягає, що оголошення надзвичайного стану є незаконним і має бути скасовано якнайшвидше. Ненадання біженцям допомоги та повернення на кордон суперечить міжнародному праву та законодавству ЄС.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що 50 тис. біженців з Афганістану отримали дозвіл на в'їзд до США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини