Головна Новини Суспільство права людини Політв'язень Матюшенко у критичному стані – омбудсман
commentss НОВИНИ Всі новини

Політв'язень Матюшенко у критичному стані – омбудсман

Денисова підкреслила, що медобстеження Матюшенка із залученням кваліфікованих фахівців має відбуватися кожні три місяці.

16 грудня 2021, 00:55
Поділіться публікацією:

Стан здоров'я громадянина України Валерія Матюшенка, якого незаконно утримують окупанти у Макіївській виправній колонії №32 у Донецькій області – критичний. Про це повідомила уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова у Facebooк.

Політв'язень Матюшенко у критичному стані – омбудсман

Політв'язень Матюшенко - фото з відкритих джерел

“Відповідно до медичного висновку за протоколом ультразвукової діагностики щитовидної залози, Валерій має ознаки дифузно-вогнищевих змін щитовидної залози та глибоку шийну лімфадопатію з обох боків. Зволікання з кваліфікованим лікуванням може призвести до онкологічного новоутворення. У Матюшенка стався напад: вузол, що утворився в пахвинній зоні внаслідок важких робіт протягом 10 місяців у сумнозвісній в'язниці "Ізоляція", виявився паховою грижею, що спричинило защемлення кишечника. Без оперативного втручання обмеження може призвести до смерті. В умовах виправної колонії вчасно надати потрібну медичну допомогу неможливо”, – повідомила омбудсман.

Денисова наголосила, що медобстеження Матюшенка із залученням кваліфікованих фахівців має відбуватися кожні три місяці, політв'язень потребує постійного медикаментозного забезпечення.

Нагадаємо, наша країна сподівається, що під час переговорів американського голови Джо Байдена та його російського колеги Володимира Путіна обговорять проблему звільнення наших політичних ув'язнених. Їх, з порушенням законів, тримають на території РФ, на тимчасово окупованих територіях у Криму та Донецькому регіоні. Про це глава держави розповів під час сьогоднішнього прес-марафону. За його словами, українська сторона чекає на цю зустріч, де розмовлятимуть американський президент і президент Росії. Їм передали список. Тому ми чекаємо, що на їхньому рівні буде згадуватися ця проблема.

Володимир Зеленський зазначив, що існують різні списки наших політв'язнів. Є список, який ми озвучуємо під час Мінських зустрічей, існує такий за кримськими татарами, також є список полонених українців, які зараз знаходяться на території РФ. Все це ми маємо та намагаємося вирішити цю проблему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини