Головна Новини Суспільство права людини Планові перевірки продукції повертаються: якість яких товарів контролюватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Планові перевірки продукції повертаються: якість яких товарів контролюватимуть

Якість яких товарів почнуть перевіряти в Україні

18 вересня 2024, 12:24
Поділіться публікацією:

В Україні відновлять проведення планових перевірок деякої продукції. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України 6 вересня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби України. 

Планові перевірки продукції повертаються: якість яких товарів контролюватимуть

Ілюстративне фото

Перевірятимуть деякі види нехарчової продукції, яка може бути потенційно небезпечною для споживачів.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що вони, як орган ринкового нагляду можуть здійснювати планові заходи державного ринкового нагляду щодо наступних видів продукції:

  • іграшки;

  • обігрівачі приміщень та комбіновані обігрівачі;

  • електричне та електронне обладнання.

“Зазначаємо, що відповідно до законодавства планові перевірки характеристик продукції проводяться у розповсюджувачів цієї продукції згідно із секторальним планом ринкового нагляду”, — уточнили у Держпродспоживслужбі.

Також нагадали, що з березня цього року відновлено проведення позапланових перевірок нехарчової продукції. Держпродспоживслужба може проводити перевірку характеристик продукції у розповсюджувачів та виробників на підставі звернень споживачів.

Нагадаємо, що у столиці виявили черговий випадок отруєння дітей у закладі освіти. Інцидент трапився в одній зі шкіл Дніпровського району. 5 випадків гострої кишкової інфекції виявили 17 вересня. Що відомо про ситуацію у столичних школах, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що синоптики попередили про погіршення стану атмосферного повітря у столиці. детальніше про небезпеку та коли покращиться повітря в Києві, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини