Головна Новини Суспільство права людини Підвищення тарифів автоматично спричинить подорожчання товарів і послуг - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення тарифів автоматично спричинить подорожчання товарів і послуг - експерт

Профспілки висувають ряд вимог до влади

27 червня 2021, 04:49
Поділіться публікацією:

Підвищення тарифів автоматично спричинить подорожчання товарів і послуг при щомісячному падінні купівельної спроможності українців. Про це заявила голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська виданню "Коментарі-Україна".

Підвищення тарифів автоматично спричинить подорожчання товарів і послуг - експерт

Наталія Землянська (фото з відкритих джерел)

"Слід визнати, що той ринок, який нам пропонували — це велика профанація. Профспілки висувають ряд вимог до влади: відновити державне регулювання цін для населення як на ринку природного газу, так і на ринку електроенергії (мінімум до моменту стабілізації економіки), внісши відповідні зміни до законодавства; невідкладно заслухати звіт уряду в порядку парламентського контролю; переглянути державну політику ціноутворення в енергетичному секторі економіки країни; — прийняти рішення про посилення соціального захисту населення в умовах впровадження енергоринку; переглянути принципи створення і діяльності наглядових рад державних підприємств і організацій", — вважає експерт.

За її словами, також профспілки попередили, що в разі невиконання владою вимог до 1 лютого цього року, вони мобілізують свої сили і вдадуться до масових протестних дій.

"Досвід уже є — 6 липня 2016- го, під стукіт козацьких тулумбасів, профспілки мобілізували на протест в Києві понад 50 тисяч учасників. Не слід забувати, що саме 5-й президент Порошенко і експрем'єр Яценюк, затягуючи пояса на простих українцях, запропонували МВФ як забезпечення повернення кредиту — підвищення для населення комунальних тарифів в рази. І вже потім понеслося — "це вимога МВФ". Навіть зараз цю "казку — отмазочку" не знімають з ефірів вже "нові обличчя" української влади", — додала вона.

Як ми повідомляли раніше, Верховна Рада України очікує від уряду програму щодо соціального захисту населення через зростання комунальних тарифів. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла народний депутат України від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини