Головна Новини Суспільство права людини Переселенцям виплатять грошову допомогу на оренду житла: хто та як може отримати кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Переселенцям виплатять грошову допомогу на оренду житла: хто та як може отримати кошти

Отримати грошову допомогу на оренду житла можуть не всі

сьогодні, 19:12
Поділіться публікацією:

Переселенцям у Вінницькій та Дніпропетровській областях виплатять грошову допомогу на оренду житла. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Переселенцям виплатять грошову допомогу на оренду житла: хто та як може отримати кошти

“Метою проєкту є підтримка родин внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах впродовж 6 місяців. Збір даних для отримання матеріальної допомоги у 2024 році проводить БФ “Право на захист” за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF). Про це йдеться на сайті благодійного фонду”, — зазначили у міністерстві.

Отримати допомогу можуть родини внутрішніх переселенців, які вимушено змінили місце проживання після 24 лютого 2022 року й ще не отримували цільової грошової допомоги на оренду житла від міжнародних організацій. А також ВПО мають належати до однієї з таких категорій населення, які:

  • проживають у місцях тимчасового проживання (МТП), що спроможні оплачувати приватну оренду житла після закінчення терміну дії програми,

  • проживають в МТП під загрозою виселення (особливо у школах і дитячих садках),

  • проживають в орендованому житлі, перебувають під загрозою виселення та не мають іншої альтернативи, окрім як переселитися в МТП,

  • новоприбулі ВПО (до одного року), які не бажають проживати в МТП.

“Усі цільові групи мають бути спроможними оплачувати приватну оренду житла наприкінці періоду підтримки. Домогосподарство також повинно мати змогу знайти собі житло для оренди та сплатити перші 2 місяці за неї”, — попередили у міністерстві.

Подати заявку на отримання допомоги можна, оформивши заявку. У разі позитивного рішення вас запросять на співбесіду, під час якої необхідно буде підтвердити надані відповіді та продемонструвати відповідні документи.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, з яких міст виїжджають мешканці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/minre_ua/7050

Новини