Головна Новини Суспільство права людини Опитування показало, скільки українців готові зробити щеплення від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, скільки українців готові зробити щеплення від коронавірусу

Більше число українців має намір вакцинуватися від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною

2 грудня 2020, 13:45
Поділіться публікацією:

Кожен другий українець готовий вакцинуватися від коронавірусу, якщо процедура буде безкоштовною. Про це свідчить опитування українців за 28-30 листопада, проведене соціологічною групою "Рейтинг".

Опитування показало, скільки українців готові зробити щеплення від коронавірусу

Фото з відкритих джерел

За результатами дослідження, 55% опитаних готові особисто зробити щеплення від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною. Але 40% навіть при такому розкладі не готові вакцинуватися. Водночас якщо вакцина буде платною, то бажаючих зробити щеплення менше — 35%. Більш ніж половина, 57%, не будуть вакцинуватися в такому випадку. Соціологи відзначають, що прихильників безкоштовної вакцинації від коронавірусу більше серед осіб старшого віку, жителів сіл, тоді як за платні вакцини частіше виступають молодь і жителі Києва.

Опитування показало, скільки українців готові зробити щеплення від коронавірусу - фото 2
Опитування показало, скільки українців готові зробити щеплення від коронавірусу - фото 3

Як відомо, Україна отримає 8 мільйонів доз вакцини завдяки міжнародній програмі COVAX. Виробник препарату — американська компанія Moderna. Спочатку щеплення будуть робити медичним працівникам, військовослужбовцям, вчителям, людям літнього і похилого віку.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що пройти вакцинацію повинні всі українці без винятків. За його словами, вакцинуватися будуть навіть ті українці, які перехворіли на COVID-19. Міністр пояснив це тим, що у людини рано чи пізно зникнуть антитіла до коронавірусу, навіть якщо вона перехворіє. Таким чином громадянин ризикує заразитися повторно. Тому є сенс вакцинуватися всім українцям, і особливо тим, які знаходяться в групі ризику.

Як раніше повідомлялося, Великобританія стала першою країною, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу COVID-19 виробництва американської компанії Pfizer. Її жителів почнуть масово прищеплювати, починаючи вже з наступного тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

2 грудня 2020, 15:15

Ну зачем ето вранье... далеко не каждый второй, хочет колоть себе китайскую хрень, по заказу Билла Гейтса за которым стоит не кто иной как сам антихрист. Люди очнитесь, нас всех готовят два метра ниже....


Новини